Dalmau es compromet a impulsar la col·laboració de la Conselleria amb les cooperatives d'habitatge

El conseller s'ha reunit aquest dimecres amb la Federació de Cooperatives valencianes d'Habitatges i Rehabilitació
3 juliol 2019 17:47h
Martínez Dalmau destaca la tasca "pionera en el marc europeu i espanyol" del cooperativisme valencià. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que el Consell impulsarà "fórmules de col·laboració més profundes" amb les cooperatives d'habitatge valencianes.

Així ho ha transmés en la trobada que ha mantingut amb els representants de la Federació de Cooperatives d'Habitatges i Rehabilitació de la Comunitat Valenciana (Fecovi), reunió que el vicepresident ha qualificat de "molt productiva", segons ha informat la conselleria en un comunicat.

Martínez Dalmau ha destacat la tasca "pionera en el marc europeu i espanyol" del cooperativisme valencià, un col·lectiu del qual ha dit que ha tingut "la capacitat de crear habitatges més assequibles" i de "buscar una major implementació entre els habitatges, les persones que viuran en ells i l'ecosistema urbà del seu voltant".

Des de fa un temps, Fecovi treballa junt amb la Generalitat, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), per a posar en pràctica experiències d'accés a l'habitatge a través del model cooperatiu en règim de dret de superfície per a cessió d'ús, amb l'objectiu de la "revitalització urbana i la reducció de preus de les edificacions".

A mitjan 2018, la Conselleria va posar en marxa un concurs de cessió de sòl a cooperatives sense ànim de lucre perquè construïren habitatges públics i cedir-los en règim de lloguer a particulars. Una vegada transcorregut el període d'explotació, establit en 75 anys, els edificis tornaran a ser de titularitat pública. Finalment es van rebre cinc ofertes.

Aquest concurs forma part del Pla Integral de Gestió de Sòl, l'objectiu del qual és posar en el mercat 49 parcel·les residencials de l'EVha a la disposició de tots els agents que operen en la promoció d'habitatges, la destinació dels quals és el lloguer assequible.

La cessió de sòl públic per part de la Generalitat a cooperatives constitueix una "alternativa assequible" per a accedir a l'habitatge mentre es manté la titularitat pública del sòl. A més, afavoreix un "marc estable i durador" per als arrendataris.

Aquesta fórmula de cooperació entre el sector públic i el privat és de gran utilitat per a afrontar la necessitat d'habitatge assequible, una necessitat prioritària per a l'actual Consell.

next