El col·lectiu Diversitat porta a la Fiscalia el discurs de Vox en un míting d'Alacant i els insults homòfobs rebuts

L'organització també demana que l'alcalde retire a la regidora María del Carmen Sánchez "tota competència" en matèria de LGTBI perquè no els "representa"
30 octubre 2019 11:54h
El col·lectiu demana que s'identifiquen les persones que van increpar diversos assistents al Saló del Còmic d'Alacant, en un pavelló contigu a l'utilitzat per Vox, amb crits homòfobs. / EUROPA PRESS

ALACANT (EP). El col·lectiu LGTBI Diversitat d'Alacant ha remés aquest dimecres un escrit a la Fiscalia en el qual sol·licita que s'investigue si en el discurs del líder de Vox, Santiago Abascal, durant el míting de dissabte a la Institució Firal Alacantina (IFA) "s'haguera comés un delicte d'incitació a l'odi recollit en l'article 510 del Codi Penal". També volen que s'investiguen les intervencions de la resta d'oradors que van participar en l'acte.

A més, el col·lectiu demana que s'identifiquen les persones que van increpar diversos assistents al Saló del Còmic d'Alacant, en un pavelló contigu a l'utilitzat per Vox, amb crits homòfobs. "Sol·licitem també la identificació dels agressors perquè es prenguen les mesures penals legalment establides", precisa Diversitat.

Així mateix, han exigit a la Generalitat que, davant la "passivitat" de l'Ajuntament d'Alacant, òbriga un expedient a IFA segons el que recull la Llei LGTBI valenciana per posar "en perill la integritat física i moral de les persones assistents al Saló del Còmic", en haver fet coincidir "de manera imprudent" l'acte de precampanya de Vox amb un esdeveniment organitzat durant el cap de setmana.

"Suport directe" de diversos càrrecs públics

El col·lectiu destaca que ha rebut el "suport directe" de la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado; de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i del portaveu del grup municipal de Podem Alacant, Xavi López, en relació amb els fets que s'aprecien en un vídeo gravat i que ha circulat per les xarxes socials.

Per contra, Diversitat ha criticat que la vicealcaldessa d'Alacant i regidora de l'àrea LGTBI, María del Carmen Sánchez, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, va demanar no fer "d'un tema com el col·lectiu LGTBI una bandera política". 

"Sí, hem fet del nostre col·lectiu, tradicionalment vexat i maltractat per la ultradreta, una bandera política i social en contra dels atacs filofeixistes dels qui ens volen en teràpies d'aversió i amagades en els armaris", ha respost Diversitat.

Per això, reclama a l'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, que retire a la regidora "tota competència" en matèria d'LGTBI perquè no els "representa". "A la vicealcaldessa no li va servir amb un Orgull convocat contra el pacte de les tres dretes; segueix posicionada en contra dels qui defensem la llibertat per a ser i estimar", han apuntat.

El col·lectiu també lamenta que Sánchez tardara "tres dies a condemnar l'atac", que copiara la seua reivindicació "sense citar cap font" i que atacara Diversitat, "entitat amb quasi vint anys de recorregut en la defensa dels drets de les persones LGTBI".

Vox demana una rectificació al president de Diversitat

Sobre els fets ocorreguts a IFA, Diversitat recalca que en les imatges –en referència al vídeo que ha circulat per xarxes socials– "s'aprecia perfectament que persones amb la bandera d'Espanya i de Vox increpen les persones que es trobaven al Saló del Còmic al crit de 'maricón' o 'vete a tu país'".

Vox va emetre un comunicat aquest dimarts en el qual insisteix en el seu respecte a "les persones, creences i principis" i dient que "no valora" el "comportament individual" de cadascú "en la seua esfera privada o familiar". Tot i això, sol·licita al president de Diversitat, Toño Abad, una rectificació per dir "animals" i "homòfobs" als assistents al míting de dissabte.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next