Educació obri expedient a l'empresa de neteja que incompleix els pagaments a la seua plantilla

Marzà indica que si la resolució de les sancions és favorable, "Limpiezas Raspeig no podrà optar a futures licitacions de la Generalitat"
13 març 2019 17:22h
Prop de 600 treballadores porten des del passat 18 de febrer en vaga. / I. CABALLER/CORTS VALENCIANES 

VALÈNCIA. El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha afirmat aquest dimecres que des de la seua conselleria s'han obert expedients sancionadors a les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia pels impagaments de les nòmines de prop de 600 treballadores, que porten des del passat 18 de febrer en vaga. Una empresa que s'encarrega de la neteja en Instituts d'Ensenyament Secundari (IES), residències, en la subdelegació del govern o en la Tresoreria de la Seguretat Social.

A més, Marzà ha exposat que si la resolució d'aquests expedients sancionadors fora favorable, "Limpiezas Raspeig no podrà optar a futures licitacions de la Generalitat". Així mateix, des del compte a la xarxa social Twitter, el conseller ha recordat que des d'Educació s'ha avançat el pagament als proveïdors, "paguem inclús abans del que marca el contracte perquè l'empresa no tinga cap excusa".

"Ja estem preparant la nova licitació perquè el pròxim curs el servei siga gestionat per una altra empresa", ha indicat també Marzà, qui ha exposat que s'estan assegurant que el pagament de la Conselleria es destina directament a pagar a les treballadores. Alhora, el conseller ha recordat que des de la seua àrea estan "en contacte continu" amb les treballadores a través del seu comité d'empresa i "els donem tot el suport".

Al fil d'aquesta xarxa, el conseller ha explicat que "totes les netejadores en vaga treballen per a l'única empresa de les nou que tenen adjudicats lots de neteja amb Conselleria que no està complint amb les seues treballadores", mentre que cap treballadora de les altres huit empreses està tenint problemes.

next