'Efímera', de La Ceràmica, millor monument de les Fogueres 2019

La comissió s'ha fet amb el premi després de huit anys, mentre que en segon i tercer lloc han quedat Carolines Altes i Sèneca-Autobusos, respectivament
21 juny 2019 19:31h
La comissió torna a fer-se amb el primer premi després de huit anys. / EUROPA PRESS

ALACANT. 'Efímera', el monument de la comissió La Ceràmica, ha guanyat el primer premi de la Secció Especial de les Fogueres de Sant Joan, segons s'ha revelat aquest divendres després de la votació del jurat llegit en el restaurant El Sorell d'Alacant. La foguera és obra dels artistes fallers Vicente Llàcer Rodrigo SL i suposa que la comissió torna a fer-se amb el primer premi després de huit anys. 

En segon lloc ha quedat Carolines Altes, que ha empatat a 69 vots amb Sèneca-Autobusos –finalment tercera–, a qui ha superat perquè ha obtingut més vots màxims. Florida Portazgo ha aconseguit el quart lloc; Sagrada Família ha quedat cinquena; Diputació-Renfe, sisena; Polígon Sant Blai, setena; Hernán Cortés, octava, i Florida plaça La Vinya, novena.

D'altra banda, la foguera Esplanada ha sigut la guanyadora en Primera categoria, després que s'haja produït un empat amb el monument Foguerer Carolines, que s'ha resolt perquè la guanyadora ha sumat un major nombre de màximes puntuacions per part del jurat. En tercer lloc ha quedat Passeig de Gomis –també ha guanyat Millor Crítica–, en quart lloc, Calvo Sotelo; en cinqué lloc, Port d'Alacant, i, en sisé, Alfonso el Sabio.

En Segona categoria, la guanyadora ha sigut Baver-Els Antigons. A més, el monument de la comissió Plaza de Santa Maria s'ha alçat amb el premi a la millor foguera de la Tercera categoria. En Quarta categoria, el jurat ha decidit que la millor foguera d'aquest 2019 és el monument de Calderón de la Barca-plaça d'Espanya, mentre que en Cinquena categoria ha vençut San Antón Alto. En Sisena categoria A, la guanyadora ha sigut Gran Via-Garbinet, i en Sexta categoria B ha guanyat Nou Alipark.

Accessibles i innovadores

Així mateix, el jurat ha decretat el premi a la Foguera Més Accessible per a Baver-Els Antigons; mentre que el premi del Gremi de Foguereres a l'escena a la crítica ecològica ha recaigut en Benalua. Quant al primer premi a les Fogueres Més Innovadores ha correspost a Rabassa i el premi a Carrers Adornats ha sigut per a foguera Carolines Baixes. El primer premi de la categoria Especial a Barraques ha correspost a la comissió 'Festa i Vi' del districte de la Florida.

A més, aquest dijous es va conéixer el premi de les fogueres infantils, on la guanyadora de la Secció Especial va ser el monument de Florida Portazgo, que portava per títol 'Hara hachi bu'. 

next