El govern espanyol estudiarà si pot atorgar els papers a un senegalés que va rescatar un veí d'un incendi

Es tracta d'un jove en situació irregular que va salvar la vida d'un home de Dénia amb mobilitat reduïda en una casa en flames
11 desembre 2019 14:20h
A l'esquerra, Gorgui Lamine. 

VALÈNCIA (EP/Redacció). La delegació del govern espanyol està disposada a estudiar la situació del migrant de nacionalitat senegalesa que va rescatar un veí de Dénia (la Marina Alta) d'un incendi declarat divendres passat per a veure si compleix les circumstàncies excepcionals contemplades en la normativa que en permeten la regularització.

Es tracta del cas d'un senegalés de 20 anys que es troba en situació irregular en territori espanyol. El passat divendres es va declarar un incendi en una casa de la localitat i Gorgui Lamine, que treballava a prop d'allí com a venedor ambulant, va accedir a la vivenda en flames per a rescatar un veí amb mobilitat reduïda que es trobava en perill. Després d'açò, es va netejar les mans en una casa propera i va desaparéixer.

Segons han informat fonts de la delegació, la normativa té en compte una sèrie de circumstàncies excepcionals per a concedir la residència al país, com l'arrelament, les condicions laborals, socials i familiars, les raons humanitàries i la col·laboració amb les actuacions policials.

En aquest cas, la institució està disposada a analitzar les circumstàncies d'aquesta persona, resident a Gandia (la Safor) i en situació irregular a l'estat espanyol, per a veure si compleix amb aquesta part de la normativa a la qual poguera acollir-se. Segons han assegurat des de la delegació, la intenció de l'administració central era anterior a la petició que des de l'Ajuntament de Dénia s'ha formulat en aquest sentit.

El consistori de la localitat alacantina ha sol·licitat, en un escrit remés a la subdelegació del govern a Alacant, que estudie tramitar la regularització a Espanya de l'home de nacionalitat senegalesa que va rescatar al veí de la localitat, que pateix diversitat funcional i va quedar atrapat en l'incendi en l'habitatge.

Després de conéixer-se que l'home, que té parella i una filla de set mesos, estava en situació irregular, el consistori en atenció a la seua actuació ha sol·licitat a la subdelegació que "si és possible legalment, que es procedisca a la seua regularització, i per extensió la de la seua família".

L'edil de Seguretat de Dénia, Javier Scotto, va apuntar, en declaracions a Europa Press, que aquesta possibilitat de regularització cap per "interés públic o per col·laboració policial", que són els arguments esgrimits en el seu text.

Així mateix, el regidor va incidir en què l'Ajuntament tramita la 'Felicitació Pública' per a l'home i que es concedeix als qui realitzen accions de caràcter solidari, assistencial o de col·laboració policial.

"Considerem que concorren també els supòsits per a la Felicitació Pública", ha sostingut i ha assenyalat que es treballa en la tramitació de l'expedient i donar-li la felicitació el dia 20 de desembre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next