El PPCV replica a Puig que "antivalencià" és donar suport a "somnis independentistes"

El portaveu d'Economia dels populars a les Corts retreu al president que acusara Casado d'anar en contra dels valencians
17 desembre 2019 17:16h
Ibáñez ha instat al president a demostrar "per una vegada que és valencià". / EFE

VALÈNCIA (EFE). El portaveu d'Economia del PP a les Corts, Rubén Ibáñez, ha replicat aquest dimarts al president de la Generalitat, Ximo Puig, que "antivalencià" és donar suport a "somnis independentistes" i pretendre que el PSOE tinga "una trobada cordial amb els independentistes".

Ibáñez s'ha pronunciat així després que Puig acusara el líder del PP, Pablo Casado, de ser "el president del partit nacional més antivalencià", després que demanara al govern espanyol que sol·licite els mateixos ajusts pressupostaris exigits a Andalusia a autonomies com la valenciana.

El diputat popular ha assenyalat a més que "antivalencianes" són les lleis socialistes, com ara la de Finançament, perquè el "sofriment de les comunitats autònomes s'ha aguditzat en els últims anys d'una forma substancial" en bona part a causa de les lleis socialistes.

Ibáñez ha instat el president a demostrar "per una vegada que és valencià, deixar-se de qualsevol somni independentista", estar dins del marc constitucional i secundar que hi haja un model de finançament "just" per al País Valencià i que siga realitat en el termini més curt possible.

next