El viatge en tren de València a Barcelona s'acurtarà 30 minuts a partir de gener

El secretari d'estat d'Infraestructures ha assegurat que la connexió entre Elx i Oriola entrarà en funcionament "en els pròxims mesos"
28 novembre 2019 13:16h
La posada en marxa d'aquest tram estava prevista per al mes de desembre d'aquest any,. / Arxiu

ELX. Una bona notícia. El viatge en tren entre València i Barcelona s'acurtarà 30 minuts a partir de gener. Així ho ha anunciat el secretari d'estat d'Infraestructures, Pedro Saura, en l'acte en favor del Corredor Mediterrani organitzat aquest dijous a Elx.

El representant del Ministeri de Foment ha explicat que un dels primers avançaments en la infraestructura del Corredor Mediterrani serà la posada en servei del tram Vandellós-Tarragona, que fa un any que està en proves, i que aquest fet reduirà mitja hora el recorregut entre València i Barcelona, que, hui dia, costa com a mínim tres hores i mitja hores. 

La posada en marxa d'aquest tram estava prevista per al mes de desembre d'aquest any però, segons ha explicat Saura, s'ha retardat fins a gener per a no entorpir els desplaçaments de les festes nadalenques. Saura ha assistit a l'acte organitzat per l'associació Quiero Corredor –impulsada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE)– en substitució del Ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha excusat la seua absència en el marc de les negociacions per a la formació de govern. 

Justament, Saura ha apel·lat a la necessitat que hi haja un govern estable a l'Estat per a poder seguir impulsant el Corredor Mediterrani, que, segons les previsions de Foment, serà una realitat a Espanya l'any 2025.

En aquesta línia, el secretari d'Estat ha fet un altre anunci: en els propers mesos serà també una realitat el tram del Corredor que connecta Elx i Oriola, i que actualment està en proves. Aquesta connexió –per a la qual no hi ha una data fixa– és un punt clau per a aconseguir la vertebració del País Valencià en alta velocitat.

El representant del govern espanyol ha tret pit de l'acció del govern socialista en l'impuls del Corredor Mediterrani i ha assegurat que en l'any i mig de govern socialista s'han multiplicat per 3 les inversions en la infraestructura. Al respecte, el president d'AVE ha reconegut que s'estan licitant molts projectes últimament, però ha assenyalat que "no es pot estar del tot content" i ha demanat "més esforç" al govern espanyol.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next