ERC no descarta la investidura de Sánchez abans del 5 de gener si hi ha acord amb el PSOE

La formació segueix a l'espera de saber quin serà el posicionament de l'Advocacia de l'Estat després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea
21 desembre 2019 18:26h
Les reunions es podrien reprendre el 27 de desembre. / EP

VALÈNCIA (ACN). ERC preveu la possibilitat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, intente ser investit al Congrés abans del dia 5 de gener si ambdues formacions tanquen un acord els propers dies.

Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat com a eurodiputat de l'exvicepresident del govern català Oriol Junqueras, el partit segueix a l'espera de saber quin serà el posicionament de l'Advocacia de l'Estat en l'afer, condició que els republicans van establir per a continuar negociant amb el PSOE. 

No obstant això, hi ha fonts que apunten que les reunions es podrien reprendre el proper divendres, 27 de desembre, si aquest òrgan pren una decisió en la línia de complir la sentència de la cort de Luxemburg i els socialistes accedeixen a una taula de diàleg i a la "fi de la repressió".

next