Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Unió Musical Bocairent presenta la XXIV Diada Musical de la Vall d’Albaida
El passat dissabte 26 d’Abril, l’Associació Unió Musical Bocairent va donar el tret de sortida de la XXIV Diada Musical. El Teatre Avenida es va quedar xicotet per veure la posada en escena del nou projecte musical de la Unió Musical. 19 anys després d’aquella V Diada, Bocairent serà escenari d’una nova cita musical el proper 24 de Maig.

La diada enguany tindrà com punt central la música festera. Des de la comissió organitzadora s’ha volgut retre-li un homenatge posant en valor aquest gènere únic i plenament valencià, i per això comptaran amb la col·laboració de l’Associació de Compositors de Música Festera. Entre els compositors que han confirmat l’assistència destaquen Jose Rafael Pascual, Saül Gómez, Damián Molina, Daniel Ferrero, Enrique Alborch, Miguel Àngel Ibiza i Benedicto Ripoll.,

Una altra dada a destacar serà la participació de 37 societats musicals, de les 39 federades que hi ha a la vall d’Albaida. La participació estimada serà de 2.000 músics pels carrers de Bocairent. Una de les parts fonamental de l’homenatge a la música festera serà la formació de grups entre les societats musicals per interpretar conjuntament una peça festera. Participaran 17 societats musicals, dividits 5 grups reunint vora 800 músics a l’acte central que es celebrarà a la Plaça de Bous. La Unió Musical tancarà la Diada interpretant un concert baix la batuta del director titular, Jose Vicente Moltó, i amb la col·laboració del director honorífic Jose Rafael Pascual Vilaplana i del ontinyentí Daniel Ferrero.

L’acte tingué com a colofó l’estreba del vídeo promocional de la Diada, que també vol servir per a promocionar la cultura i el turisme de Bocairent. El vídeo, que en 48 hores ha superar les 3.000 reproduccions, fa un recull de música tradicional bocairentina interpretada en alguns espais de la localitat. La presentació també va servir per mostrar el cartell anunciador, realitzat pel veí de Bocairent i antic membre de l’AUM Bocairant, Eduardo Gisbert.

Associació Unió Musical Bocairent

Comparteix

Icona de pantalla completa