1 de maig - CGT es manifestarà pel repartiment del treball i la riquesa

1 maig 2014 01:00h
1er de maig al País Valencià:

CGT es manifestarà pel repartiment del treball i la riquesa, contra la corrupció i la repressió
 
La Confederació General del Treball del País Valencià ha organitzat diversos actes entorn del Dia Internacional de la Classe Treballadora. Com altres anys, la CGT es desmarca de les convocatòries del sindicalisme institucional i fa una crida a eixir al carrer per a garantir els drets socials i laborals i també a lluitar per una societat justa que faça possible una vida digna per a totes les persones

La Confederació General del Treball (CGT) manifesta que, al sisè any de la crisi/estafa del sistema capitalista i a dos de l'entrada en vigor de lleis com la Reforma Laboral o de la Seguretat Social, milions de persones treballadores han perdut drets laborals i socials a causa de les polítiques antisocials que han dut a terme governs i poderosos, “s'ha produït un colp d'estat contra la majoria social i el futur encara serà pitjor”.

El futur/present que tenen dissenyat són sis milions de persones en atur, a les quals se'ls nega el seu dret més essencial “el dret a guanyar-se la vida”, i per extensió sense prestacions socials ni rendes bàsiques suficients per a viure dignament.

Més de mig milió d'ocupacions públiques destruïdes, “fent dels serveis públics organismes ineficaços”, amb polítiques de retallades i de no inversions fins a portar-los a la deterioració i a la desaparició.

El dret a la Negociació Col·lectiva i a la Llibertat Sindical ha sigut arrabassat als treballadors i treballadores, així com a les organitzacions sindicals, perquè la voluntat unilateral dels empresaris siga qui organitze a la seua conveniència el treball i la vida, “convertint a l'assalariat/da en una mera mercaderia d'usar i tirar”.

L'empobriment material de milions de treballadors i treballadores, a través de mecanismes com la retallada massiva de les rendes salarials, està generant una de les societats més desiguals del món: 20 persones de l'estat espanyol acumulen tanta riquesa com el 20% de la població més empobrida, és a dir més de 8 milions de persones.

Quan les persones ixen al carrer en defensa de drets bàsics essencials per a una vida digna tracten d'emmordassar-les amb lleis cada vegada més lliberticides (llei de seguretat ciutadana, llei de l'avortament, llei de vaga, llei de jurisdicció universal,...) i una repressió policial desproporcionada i violenta.

El 1er de maig és una jornada internacional reivindicativa i de reconeixement de la lluita com a garantia de drets: al treball digne, a una jornada laboral que possibilite conciliar el treball obligatori amb la vida social, a un salari i prestacions socials suficients, a pensions adequades per a viure amb dignitat, a la llibertat sindical i de negociació col·lectiva, a la defensa dels drets humans…

CGT proposa que el 1er de maig seguisca sent el dia en què milions i milions de treballadors i treballadores diguen prou al sofriment i a la desesperació i òmpliguen la seua vida de llibertat, “lluitant contra governs, empresaris i poderosos per a imposar un altre sistema, on el repartiment del treball i de la riquesa faça que una vida digna siga possible per a totes les persones”.

Les convocatòries de CGT-PV són:

Vinaròs
Manifestació, 11h Pl. Ajuntament fins a Pl. 1 Maig

Castelló
Manifestació, 11h Pl. Independència fins a Pl. l’Ereta
Dinar Popular i activitats, 13h Pl. l’Ereta

València
Manifestació, 11h30 Pl. St. Agustí / St. Vicent / c. La Pau / Parterre. Recorregut propi, diferent al dels sindicats majoritaris.

Gandia
Manifestació, 12h Passeig de les Germanies fins a Pl. Ajuntament

Alcoi
Concentració, 9h30 Passeig de Cervantes (esmorzar, lectura de poemes, música, parlaments...)
Manifestació, 11h40 Passeig de Cervantes fins a la Pl. de Dins

Benidorm
Concentració, 12h Pl. Neptuno

Alacant
Concentració, 10h a 21h Pl. Muntanyeta (xerrades, tallers, música i micròfon obert)
Convocatòries i cartells
http://www.cgtpv.org/1er-Maig-2014-CGT-al-Pais-Valencia.html
 
Gabinet de Premsa CGT-PV
 
photo
 
next