Diari La Veu del País Valencià
‘Homer: L’Odissea’” del grup Melodemodomies a Denia
El 29 de maig al Centre Social de Dènia

“Homer: L’Odissea” es tracta d’un treball fet a partir de la gravació de l’espectacle audiovisual homònim en què es barrejen distintes vessants artístiques com ara la literatura, la música i la pintura, i que ens transporta a mons insòlits i fantàstics en el viatge de retorn d’Ulisses la seva pàtria, Ítaca.

En l’espectacle Homer: L’Odissea els quatre músics del grup Melodemodomies recreen musicalment l’univers d’Ulisse,s mentre el rapsoda Tomàs Llopis recita una selecció de versos de l’Odissea. Els dibuixos de Joan Castejón animats per Eltakataka són el complement visual d’este espectacle que es marca com a objectiu transportar a l’espectador actual el fascinant món d’un dels clàssics universal de la literatura.

Homer: L’Odissea és un espectacle nascut a la Marina Alta que, per la seua qualitat, ja ha tingut ressò en altres indrets.

Melodemodomies

Melodemodomies és un nom de fusió, en el més estricte sentit musical. Seguint la tradició, la melodia de la lira acompanyà el rapsode Demòdoc quan, al cant VIII de l’Odissea, va recitar primer la història dels amors d’Ares i Afrodita i després la destrucció de Troia mentre “Ulisses es consumia, i el plor, des dels ulls, li mullava les galtes” (VIII, 521-522).El grup Melodemodomies naix l’any 2009 quan Miquel Pérez Perelló (Dénia, 1975, compositor i guitarrista) i Tomàs Llopies (Beniargeig, 1054, rapsode) musiquen el Llibre de Dénia de Vicent Andrés Estellés i el presenten sota el nom “Cant a la terra”. Aquest projecte els porta a tocar en diferents pobles i ciutats i fins i tot als mateixos premis Vicent Andrés Estellés.

L’espectacle Homer: L’Odissea

Ara ens presenten el DVD i CD de l’espectacle Homer: L’Odissea, que va ser gravat a l’Auditori de Rafelbunyol al mes de març de 2014.

En ell, han participat:
Miquel Pérez Perelló: música original i guitarra
Tomàs Llopis: rapsode i selecció de textos
Maria Jesús Moreno: Clarinet, veu, ocean drum i sirena
Sandra Alfonso: Violí i sirena
Piano: Francisco José Pérez
Traducció: Joan Francesc Mira
Pintures: Joan Castejón
Direcció de l’animació: Joan Castejón i Eltakataka
Realització de l’animació: Eltakataka
Gravació: Sebastian Cuenca
Tècnic : Santiago Cantó Durà
>

Miquel Pérez Perelló

Comparteix

Icona de pantalla completa