XXIV Diada Musical de la Vall d’Albaida

22 maig 2014 01:00h
EL TEMPS PASSA, LA PASSIÓ CONTINUA

En un any marcat pel 90 aniversari del naixement de la nostra societat musical, ens tornem a reunir el 24 de Maig a Bocairent en la XXIV Diada Musical de la Vall d’Albaida. Ja han passat 19 anys d’aquella V Diada que ens deixà imatges i melodies per al record. Tanquem els ulls i ens trobem a la presentació a les Covetes amb l’estrena de Bekirent Fanfàrria de Jose R. Pascual Vilaplana, al passacarrer farcit de gent o escoltant l’imperial Vientos del Pueblo d’Enric Canet fent tremolar la plaça de Bous.

Enguany, des de l’Associació Unió Musical Bocairent, vos convoquem una altra volta per a que vingueu a Bocairent. D’una banda, per a recolzar i gaudir del tresor que suposen les societats musicals en el dia a dia de cada localitat. D’altra banda, per a retre-li un homenatge a la música festera. Volem posar en valor aquest gènere únic i plenament valencià que posa la banda sonora a les nostres festes. Ningú es pot imaginar una festa de Moros i Cristians de la comarca sense les bandes i la seua música. Bocairent serà l’escenari pel qual 2000 músics, juntament amb els compositors del’Associació de Compositors de Música Festera, protagonitzaran i mostraran una xicoteta pinzellada de la passió que acaba per ser el centre de les seues vides.

Durant la jornada, destacarà la interpretació conjunta d’una composició musical a càrrec de vuit-cents músics, dividits en cinc grups, dins l’acte central que es desenvoluparà a la Plaça de Bous. Els grups estaran dirigits per Saül Gómez, Damián Molina, Enrique Alborch, Miguel A. Ibiza i Bene Ripoll. La festa es tancarà amb un concert de la Unió Musical conjuntament amb músics de la Mariola al Benicadell i dirigits per José V. Moltó, Jose R. Pascual Vilaplana i Daniel Ferrero.
 

Vos convidem a acompanyar-nos pels carrers i cada racó de Bocairent en aquesta diada musical. Volem que es delecteu de cada peça interpretada, de cada societat musical i els seus membres, de cada nota d’optimisme i alegria a la vida.Perquè el món necessita música, la música de les societats musicals de la Vall d’Albaida.

Benvinguts i benvingudes a la XXIV Diada Musical a Bocairent. 

La Comissió Organitzadora
 
next