Diari La Veu del País Valencià
Presentació a València de Sékar, la cervesa artesanal de la Ribera del Xúquer
El pròxim dijous 26 de febrer a partir de les 20h00 es presentarà, en acte obert a la Beers & Travels Store (C/ Serrans 19), la nova marca artesanal SÉKAR, una iniciativa familiar que ha volgut aprofitar la riquesa de les terres de la Ribera del Xúquer.

La cervesa SÉKAR neix de la mà de Miquel Palacios i Pilar Grau, una parella que, després d’haver estudiat els processos d’elaboració artesanal a Bèlgica, un dels bressols de la varietat i l’excel·lència, ha decidit crear una sèrie de cerveses lligades a l’últim tram del Riu Xúquer.

La societat està molt acostumada a buscar la qualitat d’un bon vi. El que nosaltres proposem amb les nostres cerveses artesanals és el mateix. Que la gent disfrute bevent cervesa elaborada sense additius, d’una forma natural, i amb una qualitat superior a les cerveses comercials”, afirma Miquel. “A finals de desembre vam fer una primera presentació a Cullera, i en gener a Sueca, els nostres dos pobles. Ara estem molt contents de presentar-la en València. Dijous 26 vos esperem a partir de les 20h00 a la Beers & Travels Store. Allí vos oferirem una degustació de les nostres dos primeres cerveses, la SÉKAR i la DRAGUT, i vos contarem en persona esta nova aventura”, ens diu Pilar.

La Sékar, beguda embriagant

La Sékar és una cervesa rossa tipus Pilsner Lager, de color clar i molt lleugera de beure. El llúpol present de caràcter afruitat li aporta frescor cítrica. Està elaborada artesanalment i amb un filtrat lleuger que li dóna estabilitat biològica i li refina el gust per aconseguir el punt just depressió i maduresa. La seva graduació és de 4,5% i ha de servir-se en una copa ampla, de gran cavitat i a una temperatura entre 2 i 5 graus per poder apreciar les seves aromes i el sabor a cítric.
La seva escuma és abundant i espessa, preservant les millors condicions de la cervesa en la copa. És una cervesa que marida amb aperitius, salaons, embotits, pernil i derivats.
El nom Sékar prové de l’hebreu. La bíblia hebrea emprava aquesta denominació ( šī*krā o šēkār) per descriure genèricament les begudes fermentades alcohòliques, begudes embriagants, que no foren el vi. D’altra banda, un dels molts estudis sobre la hidronímia del Riu Xúquer relaciona el significat hebreu de “sékar” a aquest riu per la gran quantitat de meandres que té, definint-lo com un borratxo que va fent esses fins al mar.

La Dragut, una cervesa de llegenda

La Dragut és una cervesa torrada tipus Nut Ale Especial, de color coure fosc i de perfum cítric i dolç que està aromatitzada amb rom i amb un lleuger gust càlid a fusta. Elaborada artesanalment, sense filtrar ni pasteuritzar, fermenta per segona vegada en ampolla. La Dragut té menys escuma que una cervesa típica per la seva elevada graduació alcohòlica, 6,5% inicial podent aconseguir el 8%. Ha de ser servida en got alt i estret i a una temperatura entre 12 i 15 graus per poder apreciar les seves aromes. És una cervesa per al paladar i marida perfectament amb carns vermelles i postres de xocolata.


Pilar i Miquel
Sékar Cervesa Artesanal

Comparteix

Icona de pantalla completa