Diari La Veu del País Valencià
21M, tornem a Madrid contra les retallades i la corrupció
Intersindical Valenciana fa una crida a la participació en la gran manifestació que tindrà lloc a Madrid

Es compleix un any des que més d’un milió de persones vam omplir els carrers de Madrid en la convocatòria feta per les Marxes de la Dignitat. Ara, un any després, tornem a anar a Madrid per omplir els seus carrers de dignitat. Les reivindicacions del moviment 22M són clares: contra les retallades i la corrupció; contra els governs de la troica i el pagament del deute; pa, treball i sostre per a tothom i totes; pel dret a decidir de les dones; per la justícia social; contra la repressió de la protesta social i les retallades de les llibertats.

Per Intersindical Valenciana, les diferents Reformes Laborals i mesures d’aquest Govern i dels anteriors han anat retallant una i altra vegada els drets conquerits durant llargs anys pels treballadors i les treballadores (negociació col·lectiva, convenis, pensions, jubilació …). S’han realitzat mobilitzacions importants per part de diferents moviments socials i ciutadans, com la PAH en defensa del dret a l’habitatge i contra els desnonaments o les “marees” en les que lluitem per defensar els serveis públics: ensenyament, sanitat, ferrocarril, etc .; també han hagut mobilitzacions importants per part de treballadors i treballadores d’empreses en lluita, però no s’ha realitzat una gran mobilització general que unifique totes les lluites. Per la seva banda, la passivitat de CCOO i UGT, la seva política de pactes socials amb governs i patronal, el “diàleg social”, només han servit per desmobilitzar la classe treballadora i per perdre una part important dels nostres drets laborals i socials.

Per aquest motiu, per donar una resposta conjunta a totes aquestes situacions i les polítiques que les emparen, va néixer el moviment Marxes de la Dignitat. Després de l’èxit de les Marxes del 22M de 2014 han continuat realitzant actes i mobilitzacions, com la del proper 21 de març o la proposta de caminar cap a una vaga general social, ciutadana i laboral el 22 d’octubre.

Intersindical Valenciana considera que la realitat és tossuda i desmenteix les paraules i la “campanya de publicitat” del Govern valencià i del govern espanyol, de Fabra i de Rajoy. Per al Sindicat és evident que no només no hem sortit de la crisi, sinó que la majoria de la ciutadania segueix patint les polítiques antisocials i retallades del govern: més de 5,5 milions de persones aturades (24% de la població); prop de 3 milions no tenen ingressos i no reben cobertura per desocupació; els llocs de treball que es creen són en precari i amb salaris de misèria; l’atur juvenil supera el 55% i cada vegada són més els joves obligats a emigrar; la pobresa arriba ja al 30% de la població; el frau fiscal i la corrupció supera límits insuportables … i el Govern pretén fer callar la protesta social contra tot això, augmentant els retallades a drets i llibertats i criminalitzant les protestes (reforma del Codi Penal, Llei Mordassa, etc.). A més, en lloc de resoldre els problemes de la població han gastat milers de milions d’euros per salvar la banca i als especuladors, alhora que la UE i els EUA negocien en secret un Tractat de Lliure Comerç (TTIP) per seguir beneficiant a les grans multinacionals a costa del poble.

Davant tot això, des de la Intersindical Valenciana fem una crida als treballadors i les treballadores i al conjunt de la societat valenciana a participar en les columnes que confluiran a Madrid el proper 21 de març per exigir altres polítiques socials, laborals i econòmiques i un canvi de sistema per un altre al servei dels interessos de la classe treballadora i de la majoria de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa