Diari La Veu del País Valencià
CCOO denunciarà Imelsa pel seu nou intent de contractació irregular
CCOO denunciarà Imelsa pel seu nou intent de contractació irregular d’especialistes en brigades forestals

Continuen les infraccions respecte al compliment de la normativa d’accés a l’ocupació pública en Imelsa. L’empresa pública estableix unes bases que no han sigut convenientment publicitades, amb sol deu dies per a presentar les sol·licituds, en plenes festes falleres. El termini expira avui dilluns 23.

L’empresa pública Impuls Econòmic i Social, de la Diputació de València, ha convocat la contractació de 27 brigades forestals, 9 amb contracte eventual i 18 amb contracte indefinit. Ho ha fet a través del seu web, segons sembla el dia 13 de març, sense informació prèvia al comitè d’empresa i a la secció sindical de CCOO i sense negociació.

Les bases no compleixen amb la normativa d’accés a l’ocupació pública. CCOO denuncia que no respecten el principi d’igualtat en l’accés, al no haver sigut convenientment publicitades. De fet es publiquen solament en la web, el dia 13 de març, en ple inici de les festes falleres, amb sol deu dies naturals, és a dir fins avui dia 23, per a presentar les sol·licituds personalment en la seu d’IImelsa.

Per açò, entre altres coses, CCOO tornarà a emprendre accions legals contra aquesta convocatòria. El sindicat convida a les persones aturades, i a els qui pogueren estar interessats, a exigir a Alfonso Rus, com a president d’aquesta empresa pública, i al seu nou gerent, que respecten els seus drets d’accés a l’ocupació pública, retiren aquestes bases i negocien un procediment legal i degudament publicitat.

La convocatòria haurà de complir tots els requisits de la normativa laboral, quant a informació i negociació amb els representants dels treballadors d’Imelsa, i els establits per la normativa bàsica quant a l’accés a l’ocupació pública, tal com es van comprometre a instàncies de CCOO.

Comparteix

Icona de pantalla completa