Diari La Veu del País Valencià
MSF – Violència contra migrants i refugiats a la frontera entre Sèrbia i Hongria
MSF denuncia la violència contra migrants i refugiats a la frontera entre Sèrbia i Hongria

En els últims dos mesos, els equips de Metges Sense Fronteres (MSF) han facilitat tractament a un nombre cada vegada major de pacients que denuncien pràctiques de violència generalitzada per part de les autoritats frontereres a la frontera de Sèrbia i Hongria. Els preocupants nivells de violència no són nous als Balcans, sobretot després del tancament de la ruta a la regió (tancament del que es compleix hui dia 9 de març, un any), però la quantitat d’informes sobre actes de violència, així com els seus inquietants detalls, han aconseguit un nivell de brutalitat en les últimes setmanes inèdita fins ara.

Hui i demà, Brussel·les acollirà el Consell de la UE. En la prèvia d’aquesta reunió, MSF sol·licita a les autoritats europees i hongareses que aquestes brutals pràctiques acaben immediatament.

En l’últim any, MSF ha tractat 106 casos de lesions intencionades presumptament perpetrades per patrulles frontereres hongareses. Tots els casos tractats per equips de MSF segueixen patrons similars de violència incloent cops, mossegades de gossos i irritacions per exposició a gasos lacrimogens i spray de pebre.

Segons recents testimoniatges recollits pels equips de MSF, en les últimes setmanes aquesta violència s’ha tornat repetitiva i denigrant.

MSF denuncia la violència generalitzada contra migrants i refugiats a la frontera serbo-hongaresa i demana a les autoritats hongareses que investiguen i prenguen mesures immediates per detenir aquestes brutals pràctiques.

MSF insta a les autoritats i a les institucions europees al fet que garantisquen el ple respecte del dret a sol·licitar asil i al fet que condemnen enèrgicament totes les formes de maltractaments a les fronteres de la UE.

Comparteix

Icona de pantalla completa