Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana agraeix la gran participació de la gent el 9M
Escola Valenciana agraeix la gran participació de la gent en les mobilitzacions contra la LOMCE del #9M

Més de 20.000 persones han clamat contra la llei Wert i les retallades en educació en les tres manifestacions desenvolupades a Alacant, València i Castelló, que han tingut lloc durant la vesprada del 9 de març. Aquesta assistència massiva se suma a l’èxit de la vaga educativa del matí amb un seguiment per part de l’alumnat de Secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat que supera el 90%. Quant a les famílies i l’alumnat de Primària, el percentatge de participació s’ha situat al voltant del 70% i, en el cas del professorat d’ensenyament públic no universitari de tots els nivells, les xifres d’implicació es troben vora el 40%.

MANIFEST DEL 9 DE MARÇ DE 2017

La comunitat educativa està ja farta de tanta promesa incomplida i de la incapacitat del Parlament espanyol per a derogar una Llei Educativa, La LOMCE, injusta, classista i segregadora. Per això eixim de nou al carrer i convoquem vaga general educativa en tot l’Estat, en tots els sectors educatius sostinguts amb fons públics i en tots els nivells educatius, des d’educació infantil fins a la universitat.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià torna a cridar a tots i a totes als carrers i a paralitzar els centres educatius per a demanar la derogació de la LOMCE; la reversió de les retallades; l’increment pressupostari dedicat a educació; la recuperació d’un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats; l’eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP; la recuperació de les plantilles i les infraestructures docents; la dignificació de les condicions laborals del professorat i l’eradicació de les situacions de precarietat laboral; el fre a la privatització del sistema educatiu; la baixada de les ràtios; i la defensa i impuls de la nostra llengua.

Manifestació #9M a Alacant
JA N’HI HA PROU, SÍ A l’ENSENYAMENT PÚBLIC, NO A la LOMCE I LES RETALLADES EDUCATIVES. NO Al TRES MÉS DOS.

#SIalaPública, #NOalaLOMCE, #RevertirRetallades, #NOal3més2.

La comunitat educativa està farta de l’actual govern del PP i del seu president, Mariano Rajoy, que sistemàticament bloqueja totes les iniciatives destinades a revertir les retallades educatives, derogar la LOMCE i ampliar els consensos per a aconseguir el desitjable Pacte Educatiu. L’última acció intolerable del Govern, que ha excedit la nostra paciència, ha sigut la iniciativa de plantejar davant el Tribunal Constitucional conflicte de competències contra el Parlament per a evitar que aquest paralitze la LOMCE. I açò amb la intolerable excusa de salvar els fons europeus per a Educació.

La comunitat educativa està farta ja de la lentitud, dificultats i camí erràtic que segueix la subcomissió parlamentària estatal constituïa per a derogar la LOMCE i substituir-la per una nova llei educativa consensuada i progressista, que protegisca l’educació pública i derogue les retallades educatives.

JA N’HI HA PROU, SÍ A l’ENSENYAMENT PÚBLIC, NO A la LOMCE I LES RETALLADES EDUCATIVES. NO Al TRES MÉS DOS.

#SIalaPública, #NOalaLOMCE, #RevertirRetallades, #NOal3més2.

La comunitat educativa està ja farta que en substitució de les injustes revàlides de la LOMCE, que provisionalment estan suspeses, es regule un nou sistema de proves d’accés a la universitat incoherent i desequilibrat, que no integra els sabers i disciplines cursats per l’alumnat i que, per a major neguit i vergonya de tots i totes, ve imposat per la nefasta contrareforma educativa de la LOMCE.

JA N’HI HA PROU, SÍ A l’ENSENYAMENT PÚBLIC, NO A la LOMCE I LES RETALLADES EDUCATIVES. NO AL TRES MÉS DOS.

#SIalaPública, #NOalaLOMCE, #RevertirRetallades, #NOal3més2.

La comunitat educativa està ja farta que continuen en vigor tant el Reial Decret-Llei 14/2012, de 20 d’abril, que augmenta les ràtios escolars i àmplia els horaris lectius del professorat, com el Reial Decret-Llei 20/2012, de 13 de juliol, que castiga i penalitza econòmicament el professorat en cas d’incapacitat temporal per malaltia.

Tot açò i molt més, ja no ho podem tolerar.

Per totes aquestes raons, tornem a eixir al carrer i a paralitzar les escoles. Hem d’exigir al govern de l’Estat que canvie radicalment la seua política educativa; que respecte la comunitat educativa i els seus agents; i que se sotmeta a la majoria democràtica del Parlament i les seues iniciatives, que cerquen el consens i el pacte educatiu.

Exigim, per tant, la derogació de la LOMCE i de tota la normativa que dóna cobertura a les retallades en Educació; l’obertura d’un autèntic procés de participació de la comunitat educativa per a la configuració d’una nova llei i un pacte educatiu que s’ha basar en els principis d’una educació pública, democràtica, gratuïta, igualitària, laica, coeducativa i respectuosa amb les cultures i les llengües pròpies dels territoris de l’Estat.

Fins que no ho aconseguim, la mobilització continua.
Gràcies.

Comparteix

Icona de pantalla completa