Diari La Veu del País Valencià
Aula Campus emprèn un projecte solidari de reutilització d’equips informàtics
Les associacions de veïns de Burjassot, principals destinatàries d’aquest model d’aprenentatge pioner

El Centre d’FP d’Informàtica Aula Campus de Burjassot, amb ajuda de l’empresa Recuintec i amb la col·laboració del seu alumnat, ha emprès un ambiciós projecte de reciclatge electrònic que el seu objectiu és posar a la disposició de les associacions veïnals del municipi els equips informàtics donats solidàriament pels ciutadans d’aquesta localitat valenciana.

El centre de formació Aula Campus, en el seu compromís per estimular models formatius innovadors i dins del seu ferm propòsit d’integració social, ha promogut un ambiciós projecte solidari amb un objectiu precís: dotar d’equipament informàtic a la seu que l’Institut Valencià d’Acció Social i Sanitari (IVASS) posseeix a Burjassot. Per dur a terme aquesta labor, Aula Campus s’ha impulsat en la generosa contribució veïnal, en el suport de l’Ajuntament i de la Casa de la Joventut de Burjassot, així com en l’experiència de Recuintec, empresa valenciana d’implantació nacional dedicada al reciclatge de material informàtic i tecnològic.

L’empresa Recuintec ha col·laborat oferint assessorament i permetent donar sortida a tot el residu electrònic sobrant en el procés de reciclatge dut a terme per l’alumnat, conscienciant-lo, al mateix temps, en la preservació mediambiental i en el desenvolupament d’un esperit solidari.

Un altre component fonamental d’aquesta iniciativa ha estat l’alumnat de Formació Professional Bàsica d’Aula Campus. De fet, el batejat com a Projecte IVASS té el seu antecedent en un programa formatiu engegat pel Centre durant el curs 2015-16, quan l’alumnat del cicle va preparar una jornada d’activitats de caràcter solidari al Centre IVASS de Burjassot.

El treball realitzat fins avui, que va partir amb un pressupost zero i que s’ha implementat des de llavors en les instal·lacions del centre Aula Campus amb la mà d’obra del propi alumnat, entrarà el proper mes d’abril en la seua fase decisiva: serà el moment de culminar el muntatge de l’aula d’informàtica al Centre IVASS de Burjassot. Així mateix, els alumnes del Cicle Superior de Disseny d’Aplicacions Multiplataforma d’Aula Campus estan preparant un videojoc educatiu sobre reciclatge, mentre que els estudiants del Cicle Superior d’Animació 3D, Jocs i Entorns Interactius es troben immersos en el procés creatiu d’un curt d’animació en el qual explicaran amb detall cadascuna de les fases que han integrat el Projecte IVASS.

Centre d’FP d’Informàtica Aula Campus de Burjassot

Comparteix

Icona de pantalla completa