Diari La Veu del País Valencià
Escola es personarà davant del TSJ perquè alce la suspensió del Decret de Plurilingüisme

Escola Valenciana es personarà contra la interlocutòria del TSJ perquè pose fi a la suspensió cautelar del Decret. Així ho va avançar el president de l’entitat, Vicent Moreno, a les trobades celebrades aquest cap de setmana. “Les al·legacions de l’Administració Pública, governada pel PP, no es troben fonamentades sobre criteris pedagògics. A més, no hem d’oblidar que el Ministeri d’Educació i Cultura, que en un principi va presentar els seus recels respecte del Decret, va haver d’acceptar que complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià. I, recentment, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i les Unitats d’Educació Multilingüe de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d’Alacant, han exposat el rigor i la solvència del Decret”.

L’argument pel qual el TSJ ha admés a tràmit el recurs de la Diputació d’Alacant és la suposada “discriminació” que hi ha entre els sis nivells del Decret i l’obtenció d’acreditacions lingüístiques. “Escola Valencia no veu, ni de bon tros, indicis de desigualtat, sinó tot el contrari: el Decret trenca amb la discriminació, posa a l’abast de l’alumnat de tot el País Valencià la formació plurilingüe i l’acreditació de títols amb reconeixement oficial, sempre que l’alumnat demostre els coneixements necessaris, és clar”, va explicar Moreno.

L’entitat cívica ha insistit en la legalitat de la normativa que la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, aprovà en gener d’aquest any: “És especialment curosa en el tractament integrat de llengües, a fi d’aconseguir que l’alumnat tinga idèntic domini de valencià i castellà i uns coneixements pràctics d’una llengua estrangera. Aquesta finalitat pedagògica s’adequa als paràmetres educatius plurilingües, que són capdavanters a la resta de països europeus amb llengües minoritzades”, va pronunciar el portaveu d’Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa