Diari La Veu del País Valencià
13.000 persones participen al Voluntariat pel valencià i impulsen la creació de nous parlantsr

El Teatre el Micalet fou l’escenari de la cloenda de l’edició 2017 del Voluntariat pel Valencià amb la participació d’uns 200 voluntaris i aprenents. El cantautor Pau Alabajos, el Grup de Teatre del Voluntariat, el Grup de Conversa de Ca Revolta i la Coral Infantil Escola Gavina, Escorgavina, van ser els encarregats d’amenitzar la vetllada.

Escola Valenciana fomenta l’ús de la paraula de forma lúdica i entretinguda a través del Voluntariat pel Valencià. Així, més enllà de les nocions formals que suposa l’aprenentatge de llengües, l’entitat cívica incideix “en la importància de facilitar la conversa i el diàleg en situacions quotidianes”, segons l’entitat cívica. Gràcies al Voluntariat pel Valencià més de 13.000 persones han compartit experiències i han guanyat fluïdesa a l’hora de parlar valencià.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, va agrair a totes les parelles lingüístiques la implicació en el Voluntariat pel Valencià: “Vosaltres feu possible la creació de nous parlants de valencià. Gràcies pel vostre altruisme, per compartir el vostre temps, per gràcies per formar part d’aquest projecte i compartir amb nosaltres l’estima per la llengua”. De forma especial, Vicent Moreno va recordar “la voluntària Mercè, amiga d’Escola Valenciana i de Ca Revolta, que ens ha deixat fa uns dies. Va formar part del Voluntariat des del primer any. A Mercè i a tots vosaltres, moltes gràcies pel vostre compromís”.

Acte de cloenda del Voluntariat celebrat al Teatre El Micalet.

Escola Valenciana promou la normalització del valencià des de diferents vessants i en tots els àmbits: l’ensenyament, el cinema, la música, les administracions públiques o els mitjans de comunicació. Ara com ara, el Voluntariat pel Valencià està en marxa a 70 ajuntaments i, enguany, les Corts Valencianes també s’han sumat a aquesta iniciativa d’Escola Valenciana i han introduït el programa perquè hi participen els treballadors.

Voluntariat pel Valencià

El Voluntariat pel Valencià potencia una de les competències bàsiques de l’aprenentatge de llengües: la parla. Vicent Moreno va remarcar: “El valencià és una llengua per a tot i per a tothom. Saber valencià obri un ventall d’oportunitats, ja siga de cara al món laboral i professional com per a intercanviar experiències amb la ciutadania o accedir al coneixement, al gaudi, a la cultura. I, a més, el valencià és clau per a ser plurilingüe.” Amb tot, el president d’Escola Valenciana va animar els assistents a “parlar valencià i estimar la nostra llengua”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa