Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Triangle Jove llança una campanya per fomentar l’associacionisme educatiu
La Fundació Triangle Jove presenta la campanya ‘Uneix-te a l’associacionisme educatiu’ per a posar en valor i fomentar l’associacionisme educatiu al País Valencià, les Illes i Catalunya. La campanya s’articula a través d’un vídeo que posa en relleu la capacitat de transformació social de l’associacionisme educatiu partint de l’educació en valors, la participació col·lectiva i voluntària, la cura mútua, el respecte a la natura i la responsabilitat, entre altres coses. Compta també amb un espai web amb el directori de les principals federacions i agrupacions d’associacionisme educatiu de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.
La implicació voluntària de prop de 15.500 joves caps i monitors fa que l’associacionisme educatiu siga una de les manifestacions associatives més important a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Actualment, existeixen al voltant de 930 agrupaments escoltes i centres d’esplai comptant els tres territoris dels quals formen part més de 85.000 infants i joves.
La campanya posa en valor la implicació voluntària de monitors i caps de d’agrupaments escoltes i esplais i la seua important tasca educativa i transformadora. El vídeo també visibilitza, des de l’òptica d’infants i joves, algunes experiències que viuen en aquests espais associatius durant els projectes d’aprenentatge i servei o els campaments d’estiu en relació amb l’organització, la responsabilitat, la vivència als campaments i la motivació i superació personal i grupal en un medi natural que aprenen a respectar.
L’objectiu de la campanya és promoure la implicació de famílies i infants en aquests espais i fomentar la participació del jovent en l’associacionisme educatiu. El llançament s’ha fet coincidint amb l’inici de l’estiu, època en la qual es desenvolupen nombroses activitats d’educació en el lleure i es comença a planificar el curs vinent.
Sobre la Fundació Triangle Jove
El Triangle Jove és l’espai de col·laboració del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Es va fundar l’any 1999. Els Consells de la Joventut són representants de l’associacionisme juvenil i tenen com a objectius la interlocució davant les administracions públiques i la promoció de l’associacionisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa