Diari La Veu del País Valencià
La Banda Federal presentarà a l’ADDA d’Alacant el projecte “Reestrenes simfòniques”
La Banda Federal encetarà el pròxim mes de juliol una nova temporada, amb la primera trobada del 2017, que tindrà lloc entre el 3 i el 9 de juliol. D’aquesta primera trobada, cal destacar la celebració del 125é aniversari de la Societat Artístico Musical El Valle de Càrcer que la Jove Banda Simfònica de l’FSMCV celebrarà amb els músics de la centenària entitat i que tindrà lloc el 9 de juliol a les 20 hores. També cal destacar el concert amb què la Banda Federal encetarà aquesta nova temporada, que se celebrarà, a l’ADDA d’Alacant, el 7 de juliol, a les 20 hores, amb el programa “Reestrenes Simfòniques”.
Amb aquest projecte, la Banda Federal vol recrear els coneixements dels seus integrants amb el treball compositor-intèrpret, fer l’ullet als diferents estils musicals i posar en valor les diferents creacions actuals de diversos compositors valencians.
La primera part de l’audició començarà amb el Concert per a Banda op. 4, de José Vicente Fuentes Castilla, obra dedicada al mestre José Rafael Pascual Vilaplana i Premi Villa de Madrid “Maestro Villa” 2008. Fou estrenada per la Banda Municipal de Madrid el 9 de novembre del 2009. Després, els músics interpretaran L’arbre blanc, de Pere Vicalet, peça dedicada a Andrés Valero i José Rafael Pascual Vilaplana i estrenada pel CIM La Armónica de Bunyol el 7 de gener del 2017 al Palau de la Música.
A la segona part sonarà el pasdoble de Víctor Valles, Leo, i, a continuació, Leonardo Dreams SGS17, de Saül Gómez Soler, obra encarregada per la Banda de Santa Cecília de Cullera i dedicada a la banda simfònica Santa Cecília de Cullera i al seu director Carlos Garcés. Fou estrenada el 23 d’abril del 2017 al marc del 70 Certamen “Ciutat de Cullera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa