Esquerra reconeix que l'acord amb el PSOE està molt avançat, però descarta el pacte abans que acabe l'any

L'executiva del partit analitza dilluns la negociació molt pendent de l'escrit de l'Advocacia de l'Estat sobre la immunitat de Junqueras
29 desembre 2019 21:11h

BARCELONA (ACN). L'Executiva Nacional d'Esquerra Republicana es reuneix aquest dilluns per explicar l’estat de les negociacions amb el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i compartir el resultats. No obstant això, ha de ser el Consell Nacional del partit qui aprove definitivament l'acord i aquest òrgan no es reunirà abans d'acabar l'any. Això faria impossible la investidura abans de Reis, com volen els socialistes.

Durant tot el cap de setmana, el PSOE i ERC han mantingut contactes a l'espera que l'Advocacia de l'Estat presente el seu escrit al Tribunal Suprem sobre l'acta d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. Fonts socialistes citades per mitjans de Madrid apunten a un acord proper, una vegada es conega l'escrit de l'Advocacia, sempre que vaja en la línia del tribunal de justícia europeu.

Malgrat això, fonts republicanes consultades per l'ACN diuen que per ara per part seua no hi ha novetats, que els contactes es mantenen i "tot està obert".

next