L'estudiantat de la Universitat de Barcelona comença una acampada indefinida "contra la repressió"

L'objectiu dels joves de la ''generació 14 d'octubre'' és que se'ls garantisca un ''futur digne'', amb accés a l'habitatge social, la plena igualtat entre homes i dones, l'adopció de mesures reals per a frenar l'emergència climàtica i la garantia dels drets socials
30 octubre 2019 11:45h
Els joves han anat arribant des de les 10.00h d'aquest dimecres amb tendes de campanya i equipats amb sacs, màrfegues, tauletes, menjar i, fins i tot, un sofà per a passar les primeres d'una acampada que preveuen indefinida. / ELISENDA ROSANAS, ACN

BARCELONA (ACN). Una quarantena de tendes de campanya ocupen des d'aquest dimecres a primera hora la plaça de la Universitat de Barcelona. Vora 200 estudiants han començat una acampada indefinida per a reclamar que se'ls torne ''tot el que els han pres''. El moviment, que aplega bàsicament estudiants universitaris però que espera el suport d'altres col·lectius juvenils, es defineix com la ''generació 14 d'octubre'' i reclama ''responsabilitats'' als representants polítics per a garantir un ''futur digne''. Critiquen que hi haja ''presos polítics'' i la violència policial, i asseguren que no deixaran l'espai de la plaça fins que no s'ature ''la repressió'' i se'ls tornen els drets i llibertats "que els han pres''.

Els joves han anat arribant des de les 10.00h d'aquest dimecres amb tendes de campanya i equipats amb sacs, màrfegues, tauletes i menjar per a passar les primeres d'una acampada que preveuen indefinida. També portaven material per a confeccionar pancartes i pilotes per a jugar durant les estones mortes. Alguns s'han atrevit amb un sofà per a no renunciar a les comoditats.

En un manifest, els joves expliquen que són la generació ''sense futur'' i ''de la precarietat''. Critiquen que no tenen accés a l'habitatge, denuncien l'emergència climàtica i consideren que els han robat els drets ''socials i laborals més bàsics''. A totes aquestes reivindicacions  sumen la sentència de l'1-O, i per això, s'autoanomenen la ''generació 14 d'octubre''. Asseguren que no toleraran ''100 anys de presó per exercir els seus drets'' i que, per tant, ''paralitzaran'' el món fins a aconseguir tot el que demanen.

La seua principal reivindicació és que s'ature ''la repressió'' de ''forma immediata'' i demanen que es depuren les responsabilitats als cossos de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra. També demanen que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condemne ''la repressió'' i la ''violència policial'' i que s'assega a negociar un referèndum d'autodeterminació que done ''veu'' a la ciutadania. Demanen que es garantisca l'amnistia total contra els ''presos i preses polítiques''.

En resum, l'objectiu final dels joves és que se'ls garantisca un ''futur digne'', amb accés a l'habitatge social; la plena igualtat entre homes i dones; l'adopció de mesures reals per a frenar l'emergència climàtica, i la garantia dels drets socials.

Els joves han acampat de manera indefinida i s'organitzaran a través d'assemblees obertes. La primera serà aquest dimecres a les 17.00h.

next