Fran Ruvira estrena en Diari La Veu 'Quadern de Rodatge', un espai en què es mesclen el cinema, l'actualitat i el territori

El primer article, protagonitzat per la Cova Tallada i la pel·lícula de Bigas Luna 'Son de Mar', es podrà llegir aquest diumenge
10 agost 2019 11:19h
En el primer article, el guionista i realitzador Fran Ruvira ens transporta a la Cova Tallada de Xàbia./ GVA

VALÈNCIA. Diari La Veu inaugura espai aquest cap de setmana; aquest diumenge, 11 d'agost, s'estrena 'Quadern de Rodatge'. Eixe és el títol sota el qual es publicaran els articles del cineasta Fran Ruvira per a la col·laboració amb aquest diari.

Ruvira, que ha portat a la xicoteta pantalla els nostres 'escenaris de pel·lícula' gràcies al programa d'À Punt Terres de cinema, també posarà en contacte el públic amb els paisatges valencians a través de la paraula escrita. En el primer article, el guionista i realitzador ens transporta a la Cova Tallada de Xàbia, i ho fa vinculant-la amb la pel·lícula Son de mar (2001) de Bigas Luna –a partir d'una novel·la homònima de Manuel Vicent–.

Ruvira explica que el film "presenta una imatge de la cova sense turistes". No obstant això, exposa que "poc té a veure amb la realitat que viu en l'actualitat aquest paratge". L'espai 'Quadern de Rodatge', doncs, no consistirà en un recull d'articles sobre cinema i paisatge, sinó que els texts estaran estretament vinculats a l'actualitat. La intenció de l'autor és, a partir de fets recents que facen de ganxo, traslladar-nos a territoris més o menys pròxims i mostrar-nos-els tal com els han vist i mostrat els directors de cinema.

En definitiva, 'Quadern de Rodatge' és un espai en què cinema, actualitat i territori s'entremesclaran amb la dosi justa per a oferir uns continguts divulgatius i, a la vegada, amens.

next