La Generalitat demana al govern espanyol que actue contra la política d'exportacions de cítrics de Trump

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha qualificat com a "mesures de retorsió" l'augment dels aranzels plantejat pels Estats Units
2 agost 2019 10:49h
El conflicte comercial entre els Estats Units i la Unió Europea podria perjudicar l'exportació de cítrics valencians. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha manifestat el seu malestar davant "la política de Donald Trump de pretendre gravar les exportacions de cítrics als Estats Units amb un aranzel incrementat en un 100%", per la qual cosa ha urgit una resposta per part del govern estatal. 

Aquesta situació, ha advertit, impossibilitaria les exportacions dels cítrics valencians i provocaria el tancament del mercat nord-americà per a aquests productes, "igual que amb el veto rus". 

La conjuntura se situa en el conflicte comercial entre els Estats Units i la Unió Europea, on "Trump vol imposar mesures de retorsió", segons la consellera. "Un dels productes penalitzats i molt afectats seran els cítrics valencians", ha alertat Mollà en un comunicat.

En aquest context, ha avançat que requerirà al govern espanyol i a la Comissió Europea perquè els cítrics valencians "no siguen víctimes d'aquests gravàmens abusius" i perquè el sector agrari "deixe de ser sempre qui pague els plats trencats de les guerres derivades de la geopolítica".

La també titular de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha recordat que el sector ja ha patit "una mala campanya i la competència de països que juguen amb avantatges competitius derivats de dúmping social, mediambiental i fiscal" perquè ara es vegen "privats de més mercats".

next