La Generalitat exercirà l'acusació popular en el cas de l'assassinat masclista d'una dona a Elx

El succés va ocórrer el passat mes de juliol
2 agost 2019 12:10h
 L'home va agredir la seua parella amb una arma blanca al garatge de sa casa. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat per a exercitar l'acció popular en el cas relacionat amb l'assassinat a Elx d'una dona de 47 anys víctima de violència masclista. Així ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. El succés va ocórrer el mes de juliol passat, quan un home d'uns cinquanta anys va agredir la seua parella amb una arma blanca al garatge de sa casa.

La Llei per a la Igualtat entre Dones i Homes de la Generalitat estableix que la Conselleria podrà proposar al Consell de la Generalitat l'exercici de l'acció popular, a través de l'Advocacia General de la Generalitat o d'advocats col·legiats en els supòsits d'agressions físiques domèstiques en els quals es cause la mort o lesions greus a dones residents al territori valencià.

A més, la Llei Integral contra la violència sobre la Dona de la Generalitat Valenciana també marca que la Generalitat exercirà l'acció popular en tots els procediments penals que se seguisquen per delictes de violència sobre la dona amb resultat de mort. 

Així mateix, la Llei d'Assistència Jurídica de la Generalitat disposa que correspon als advocats de la Generalitat integrats en l'Advocacia General de la Generalitat la representació i defensa al judici.

next