La Generalitat recorrerà contra l'acord que 'retalla' el transvasament Tajo-Segura

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha autoritzat passar 7,5 hectòmetres cúbics aquest desembre exclusivament per al proveïment urbà i no per al reg
18 desembre 2019 13:34h
Per al diputat del PPCV José Císcar, existeix un full de ruta del govern de Pedro Sánchez per a acabar amb el transvasament Tajo-Segura, i creu que en aquesta decisió hi ha també un component de la investidura del candidat socialistaEFE

VALÈNCIA (EP, EFE). La Generalitat recorrerà contra l'acord del govern espanyol sobre el transvasament Tajo- Segura "immediatament", quan es publique l'ordre amb l'objectiu de "defensar els interessos dels valencians". Així ho ha explicat el portaveu socialista a les Corts i vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, segons li ha traslladat el president de la Generalitat, Ximo Puig. "Des del 2015 hi ha un president que només pensa en els interessos valencians", ha remarcat Mata.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha autoritzat un transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per al mes de desembre, que es destinaran exclusivament al proveïment urbà. El BOE publicarà pròximament l'ordre ministerial que recull aquesta decisió.

Ara bé, la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura, reunida aquest dimarts en la seu del Ministeri, havia proposat un transvasament per al mes de desembre de 19,6 hectòmetres cúbics.

El PP insta Puig a presentar un recurs contenciós administratiu

Aquest dimecres, el diputat del PPCV a les Corts José Císcar ha instat Puig a presentar un recurs contenciós administratiu contra l'últim transvasament del Tajo-Segura, ja que considera que perjudica els regants valencians.

Císcar ha qualificat de "gravíssima" la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica d'autoritzar el transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics "exclusivament" per al proveïment urbà.

En declaracions als periodistes als corredors de les Corts, el popular ha criticat que per a tancar el transvasament Tajo-Segura als regants s'utilitze "una excusa totalment absurda" com és la contaminació que s'està produint en la Mar Menor.

"L'aigua del Tajo-Segura és una aigua que no contamina, és una aigua d'altíssima qualitat", ha assegurat Císcar, qui ha destacat que "es prohibeix l'ús de l'aigua del transvasament per a reg, però es permet a la zona del Camp de Cartagena, les aigües de regadiu del qual van al mar Menor, regar amb aigua de la dessalinitzadora de Torrevella, que no té més qualitat que la del transvasament".

El parlamentari del PP ha denunciat que amb aquesta decisió es castiguen tots aquells regants que no aboquen al mar Menor, per la qual cosa, al seu judici, la decisió és "absurda" i un "disbarat"; a més, creu que "frega la prevaricació".

Per al diputat popular, existeix un full de ruta del govern de Pedro Sánchez per a acabar amb el transvasament Tajo-Segura, i creu que en aquesta decisió hi ha també un component de la investidura del candidat socialista: "No cabregem el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, perquè he de pactar amb ERC".

next