La Generalitat ja treballa en la targeta única per al transport a València i l'àrea metropolitana

Arcadi España considera "fonamental" que la integració tarifària siga una realitat aquesta legislatura
27 novembre 2019 18:43h
El conseller remarca que cal seguir fomentant el transport públic. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Obres Públiques i Transport ja treballa en el disseny de la targeta única per al transport de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. El conseller Arcadi España s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de València, Joan Ribó, per a parlar sobre una sèrie d'actuacions per a, "entre tots, l'Ajuntament de València i la Generalitat, construir una ciutat més habitable i més sostenible en benefici dels veïns i veïnes tant del 'cap i casal' com de tota l'àrea metropolitana".

Entre aquests projectes, Arcadi España ha destacat que la Conselleria té preparat un "Pla de Mobilitat per a València i la seua àrea metropolitana que integrarà totes les facetes de la nova mobilitat sostenible". Aquest pla, ha afegit, es presentarà a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis implicats a principis del pròxim any per a "recollir les seues propostes i suggeriments i, després de la fase d'informació pública, aprovar-lo amb el major consens i diàleg".

"Un dels punts fonamentals d'aquest pla serà la integració tarifària", ha afegit el conseller. Per a Arcadi España, "és primordial que en aquesta legislatura s'aconseguisca la integració tarifària en tots els mitjans de transport que hi ha a la ciutat de València i en la seua àrea metropolitana: autobús, metro i rodalia de Renfe. Necessitem fer fàcil el fet d'utilitzar els mitjans de transport públic".

Segons el conseller, "hem de continuar avançant; millorar la mobilitat quotidiana dels ciutadans, i facilitar i fomentar l'ús del transport públic". Així, ha posat com a exemple que es pot anar avançant cap a la creació d'una sola targeta per a evitar la disgregació que existeix en l'actualitat depenent dels operadors i de les polítiques socials de cada municipi, així com millorar les freqüències de Metrovalencia tant del servei nocturn com durant el mes de juliol, quan descendeix molt la freqüència tot ique  el nombre d'usuaris continua sent elevat.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat en nom de l'Ajuntament "el total acord i col·laboració i l'entusiasme" amb el conseller i ha assenyalat la importància de "definir una targeta única de transport i establir mecanismes perquè la mobilitat a l'entorn de la ciutat siga cada vegada més sostenible. La Conselleria comptarà amb la nostra ajuda perquè per a nosaltres és fonamental treballar en un pla de mobilitat que d'alguna forma augmente la mobilitat sostenible quant al transport públic i, per a aconseguir-ho, és fonamental la integració tarifària de tots els mitjans de transport.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next