El govern espanyol posa en marxa un pla de xoc per a agilitzar l'obtenció d'asil a València

Actualment s'ha duplicat el nombre d'entrevistes que es realitzen diàriament i l'objectiu és el de triplicar el nombre de policies entrevistadors els mesos vinents
13 novembre 2019 17:33h
Els 630 immigrants de l'Aquarius assistits al juny del 2018 al port de València van signar la petició d'asil. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La delegació del govern espanyol, juntament amb la Policia Nacional, ha posat en marxa a València un pla de xoc amb el qual es pretén acurtar els terminis de l'entrevista en la sol·licitud de protecció internacional. Amb eixe objectiu, s'ha duplicat el nombre de policies entrevistadors, encara que la planificació efectuada preveu triplicar els agents en els pròxims mesos. 

Amb aquesta nova situació s'han aconseguit duplicar, en els primers dies d'implantació del pla de xoc, les entrevistes realitzades diàriament. A més, s'ha incrementat el nombre de despatxos dedicats a la realització d'entrevistes amb els mitjans tècnics necessaris per a això.

Paral·lelament s'està realitzant un seguiment diari de l'execució del pla per a assegurar el seu compliment i esmenar les deficiències, errors o qualsevol altra circumstància que puga incidir en el desenvolupament del pla.

En els últims anys les sol·licituds d'asil han evolucionat en una tendència creixent que continua en l'actualitat. De les 915 sol·licituds que es van registrar l'any 2016 a la comissaria de Sapadors s'ha passat a 4.662 a finals d'octubre d'enguany.

Aquesta situació ha provocat que, malgrat que han augmentat els entrevistadors i les entrevistes en els mesos precedents, el termini –des del lliurament de la sol·licitud fins a la cita per a l'entrevista– haja crescut per damunt de la mitjana estatal.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, al costat del subdelegat del govern espanyol a València, José Roberto González, ha mantingut diverses reunions amb el cap provincial de la Policia Nacional, Ignacio del Olmo, i amb el comissari cap, Servando Minuesa, per al disseny d'aquest pla de xoc. Així mateix, González ha mantingut diverses trobades amb els col·lectius d'immigrants als quals els ha traslladat la intenció del govern espanyol a aconseguir la reducció dels terminis.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next