Grezzi vol modificar l'ordenança de mobilitat per a afegir la precontractació d'una hora dels serveis de VTC

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València no pot modificar la norma fins que aquesta s'aprove definitivament 
18 abril 2019 11:27h
La regidoria vol evitar que les VTC puguen circular pels carrils taxi.

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat aquest dijous una moció d'impuls amb la qual vol sentar les bases per a modificar l'ordenança de mobilitat de la ciutat de València. El seu objectiu és fixar una hora de precontractació per als serveis de VTC per a diferenciar "un servei discrecional com és el dels VTC" del taxi.

A més, la regidoria vol incloure en l'ordenança que els VTC no puguen circular ni estacionar en els carrils i llocs destinats al taxi. Grezzi, però, ha assenyalat que aquestes modificacions no es podran portar a terme abans de les properes eleccions municipals, fixades per al 26 de maig.

El regidor ha explicat que l'ordenança de mobilitat de la ciutat de València porta en exposició pública des d'abans que el passat 10 d'abril la diputació permanent de la Generalitat aprovara el decret dels VTC. Aquesta normativa dota de potestat els consistoris per a regular certs aspectes del funcionament dels VTC, com és el cas de la precontractació. 

En eixe moment, la regidoria va tractar de modificar aquest aspecte en l'ordenança, però els serveis jurídics del consistori els van alertar que no es podia incloure "una modificació substancial" quan la norma està en exposició pública i abans de que s'aprove definitivament.

És per això que el departament encapçalat per Giuseppe Grezzi ha presentat la moció d'impuls amb la qual vol deixar clara la seua postura i que inclou tot allò que volen afegir en l'ordenança, a través de modificacions, una vegada s'aprove. 

next