Un grup de personalitats argentines demana una solució dialogada al conflicte entre Catalunya i l'Estat

El manifest compta amb el suport del premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel i de la presidenta de Mares de la Plaza de Mayo
26 novembre 2019 19:00h
Una manifestació de les Mares de la Plaza de Mayo. / GEORGEZ / WIKIPEDIA

BARCELONA (ACN). Una seixantena de personalitats argentines han firmat un manifest de suport a Catalunya que reclama una solució dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. Segons ha informat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es tracta d'una iniciativa impulsada pel comitè argentí de solidaritat amb el poble català que també aposta per l'amnistia dels polítics presos, la fi de la "repressió" i el respecte del dret a l'autodeterminació. 

Entre les persones que han donat suport al manifest hi ha el premi Nobel de la Pau i lluitador pels drets humans Adolfo Pérez Esquivel; la presidenta de l'associació Mares de la Plaza de Mayo, Hebe de Bonafini, i el senador de la Nació Argentina i director de cinema Pino Solanas.

El manifest, a més de criticar la "judicialització de la política", també lamenta la "retallada alarmant" de drets i llibertats a l'Estat. Els signants fan una crida a la comunitat internacional per tal que done suport a un diàleg polític entre Catalunya i l'estat espanyol.

next