Iglesias transmet a Sánchez que mantindrà l'abstenció llevat que accepte un govern de coalició

El líder de Podem diu que, en cas d'acord entre el PSOE i Ciutadans, es "valorarà el contingut de l'acord per a decidir el vot final" 
17 setembre 2019 11:38h
Iglesias i Sánchez han parlat per telèfon al voltant de les 11 del matí. / ACN 

MADRID. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha transmés al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que Unides Podem mantindrà la seua abstenció llevat que el PSOE accepte un govern de coalició, segons informen fonts dels dos partits en un comunicat pactat després de la telefonada que tots dos han mantingut a les 11 del matí. 

En cas d'un eventual acord entre el PSOE i Ciutadans, segons aquestes fonts, Iglesias ha traslladat a Sánchez que el grup d’Unides Podem "valoraria el contingut d'aquest acord per a decidir el seu vot final". Sánchez, per la seua banda, ha transmés a Iglesias que l'informarà regularment de les qüestions d'Estat.

La comunicació entre Iglesias i Sánchez ha tingut lloc en el marc de la ronda de telefonades que el president espanyol en funcions fa abans d'assistir aquest dimarts a les 18.00 a La Zarzuela per a tancar les consultes del rei Felip VI.

Sánchez preveu telefonar al llarg del matí també a Pablo Casado i a Albert Rivera, que manté la disposició de reunir-se amb ell per a pactar una abstenció a canvi de la planificació del 155, la cessió del govern de Navarra a Navarra Suma (PP, Cs i UPN) i un compromís de no augmentar imposts a les classes mitjanes.

next