Arrimadas és la preferida de Cantó per a liderar l'etapa post-Rivera

El portaveu de Ciutadans a les Corts assegura que està en política per Albert Rivera
13 novembre 2019 19:42h
Cantó, junt amb Rivera i Arrimadas en una imatge d'arxiu de la campanya d'abril a València. / FRANCISCO MARTÍNEZ / EP

VALÈNCIA (EP/EFE). El portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha afirmat aquest dimecres sobre la successió d'Albert Rivera al capdavant d'aquesta formació que Inés Arrimadas és "la persona perfecta" i "ideal" per a liderar el partit, per la qual cosa té tot el seu suport. A més, ha instat el partit a aprendre del seu "fracàs" en les eleccions generals i tornar a "concitar la confiança d'una majoria".

Cantó ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació que en Ciutadans tenen "la grandíssima sort" de comptar amb Arrimadas, que "concita una unanimitat total" i a la disposició de la qual es posa per al que vulga, encara que ha opinat que cal fer-se la pregunta de "què és el que vol" ella.

A més, ha indicat que tenen la "grandíssima sort que, sí o sí", tenen "un recanvi" com a portaveu al Congrés dels Diputats "absolutament de luxe" perquè Arrimadas és "un dels líders més potents que pot tindre ara mateix Espanya".

En opinió de Cantó, cal "acceptar el fracàs" i aprendre. En la seua vida, ha explicat, del que ha aprés "realment" no és de les seues "victòries, que hi ha moltes", sinó dels seus "fracassos, que també hi ha diversos".

Ha reiterat que Rivera ha donat "una grandíssima lliçó personal i política" en dimitir pels mals resultats electorals, i ha afirmat que encara està "molt tocat personalment" perquè és el seu amic i perquè si està en política, és per l'exlíder de Ciutadans, a qui admira i aprecia molt.

Respecte a si el mal resultat de Ciutadans és per haver-se escorat a la dreta, ha posat l'accent que "el populisme ve donat per la inoperància del bipartidisme PP-PSOE, que ha permés tantíssima corrupció, i que els nacionalistes i separatistes acaparen l'actualitat". "Han fet que hi haja molta gent, a la qual entenc a vegades, molt cabrejada que opte per altres solucions", ha subratllat.

Ha reconegut, això sí, que en el 10N "s'ha polaritzat l'electorat i la situació d'Espanya", encara que s'ha mostrat "convençut que tornarà al seu llit habitual i tornarà un centre capaç de mirar a la majoria". Per tant, ha insistit que "Ciutadans ha de continuar sent un fre per al nacionalisme i la corrupció", cosa que veu com "un punt de vista absolutament progressista".

next