Jornada de portes obertes al Botànic coincidint amb el Dia de la Fascinació per les Plantes i el Dia dels Museus

Els visitants podran entrar a l'edifici d'investigació i gaudir de rutes guiades "per algunes de les plantes més fascinants" de l'espai verd de la Universitat de València
17 maig 2019 19:57h
El Botànic, un gran museu de plantes, ha preparat per a aquest dissabte activitats que són l'oportunitat d'apropar-se a les seues col·leccions. / JARDÍ BOTÀNIC

VALÈNCIA. El Jardí Botànic de la Universitat de València té dos motius per posar-se de celebració aquest dissabte: el Dia de la Fascinació per les Plantes i el Dia dels Museus. Per això, l'espai celebrarà una jornada de portes obertes de 10.00h a 21.00h. 

El Botànic, un gran museu de plantes, ha preparat activitats que són l'oportunitat d'apropar-se a les seues col·leccions, no només les de plantes vives del jardí exterior, sinó també aquelles que normalment estan custodiades pel seu personal a disposició de la comunitat científica, com ara l'herbari i el banc de germoplasma.

A més, també es podran conéixer les associacions i entitats "fascinades per les plantes", segons assenyala l'entitat en una nota. De 10.00h a 18.00h hi haurà una fireta organitzada pel Jardí per a descobrir a què es dediquen aquestes associacions. En alguns casos, també es podrà assistir a una demostració o taller.

Estaran l'Associació Botànica Espanyola de Palmeres i Ciques (ABEPYC); l'Associació d'Orquidiòfils Valencians (OVAL); els Amics dels Cactus i Suculentes (ACYS); l'Associació Llavors d'Ací; l'Associació Espanyola de Jardineria Ecològica; la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural; el Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE), i l'Associació Espanyola de la Rosa (AEROSA).

Al migdia i a les 17.00h hi haurà una visita guiada per a conéixer algunes de les plantes "més fascinants" del jardí. Caldrà inscriure's per ordre d'arribada en la carpa informativa del Jardí Botànic.

També s'han organitzat activitats per al públic infantil. En concret, de 10.30h a 13.30h hi haurà un taller adreçat als infants de 3 a 12 anys.

Totes les persones que acudisquen al Jardí Botànic aquest dissabte podran deixar constància de "la seua fascinació per les plantes". Els visitants que pengen en Twitter o Instagram una imatge amb l'etiqueta #plantesquefascinen entraran en el sorteig de dos lots formats per un abonament anual al Botànic i una planta fascinant.

next