Ábalos assegura que l'alliberament de l'AP-7 eliminarà "totes les barreres" de l'autopista

El ministre de Foment afirma que el 31 de desembre del 2019 es posarà fi a tota la concessió de la gestió de l'anomenada Autopista del Mediterrani
23 abril 2019 11:46h
La finalització de la concessió de l'autopista AP-7 acaba el 31 de desembre del 2019. / DILEMA / WIKIPEDIA

VALÈNCIA. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dimarts que la finalització de la concessió de la gestió de l'autopista AP-7 el desembre del 2019 i la seua posterior liberalització suposarà acabar amb "totes les barreres". També les del peatge de Benidorm (la Marina Baixa) tot i les crítiques dels hotelers de la ciutat davant el col·lapse que, asseguren, generaria la fi del peatge en els accessos a la ciutat.

Ábalos ha recordat en una entrevista concedida a À Punt recollida per Europa Press que el govern espanyol va anunciar la liberalització i que "tota la concessió" finalitza el pròxim mes de desembre. Un fet que suposarà acabar "amb les barreres" de tota l'autopista.

Mentrestant, ha explicat que hi ha en marxa una comissió mixta entre Foment i la Generalitat Valenciana per a resoldre les connexions necessàries per a l'AP-7 i començar a plantejar-les de cara a la fi dels peatges.

Més enllà de l'Autopista del Mediterrani, ha defensat que "totes" les infraestructures prioritàries per al País Valencià estan actualment en marxa i ha destacat com a prioritat per al govern espanyol el transport ferroviari i els trens de Rodalia. Foment ha ressaltat l'"impuls" al Corredor Mediterrani i al sistema de corredors transeuropeus.

Respecte al Tren de la Costa, Ábalos ha assenyalat que s'ha començat la posada en marxa del primer tram i que el segon està pendent d'un estudi d'impacte ambiental que Foment també ha licitat ja.

next