Fulgencio es disculpa per haver enviat sobres als votants per correu amb la papereta del PP en l'interior

El delegat del govern espanyol reconeix l'errada, que justifica dient que els sobres es reutilitzen d'una cita electoral per als següents comicis
23 abril 2019 16:47h
Els sobres amb paperetes del PP del 2016 van arribar als electors de Castelló que van sol·licitar el vot per correu. / EFE

VALÈNCIA. El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ha demanat disculpes per l'enviament d'una documentació electoral a algunes de les persones que van sol·licitar el vot per correu a les comarques de Castelló que contenia una papereta de la candidatura del PP al Congrés en les eleccions del 2016.

"L'errada", segons ha detallat Fulgencio aquest dimarts, es deu al fet que "l'Administració està obligada a conservar i reutilitzar els sobres que no s'utilitzen, de manera que s'usen en els següents comicis. Possiblement algú va deixar sobres amb paperetes en el seu interior i els funcionaris no van comprovar que s'havien quedat, de manera que aquests sobres es van utilitzar en els enviaments postals".

El PP de Castelló va interposar una denúncia davant la Junta Electoral de Zona pel que consideren un "frau", ja que aquesta papereta pot fer que el vot siga nul, i el PSPV també va alertar d'aquestes "irregularitats" al mateix organisme electoral mitjançant un escrit amb el mateix advertiment que el Partit Popular.

"Demanem disculpes per la nostra responsabilitat en aquest error, que en tot cas ve motivat perquè algú va deixar sobres amb paperetes ja preparades en un anterior procés", ha puntualitzat Fulgencio durant una visita al magatzem electoral de València.

next