Junqueras demanda Sassoli al Tribunal General de Luxemburg per declarar-se "incompetent" per a protegir la seua immunitat

El líder d'ERC creu que la decisió del president de l'Eurocambra no estava "motivada" ni tenia "assessorament jurídic"
4 novembre 2019 17:59h
El líder d'ERC té un altre cas pendent davant els tribunals de la UE per la seua immunitat. / POOL/ EFE

BRUSEL·LES (ACN). El líder d'ERC Oriol Junqueras ha demandat el president del Parlament Europeu, David Sassoli, al Tribunal General de la Unió Europea per declarar-se "incompetent" per a protegir la seua immunitat com a eurodiputat electe. 

En un recurs d'anul·lació presentat aquest dilluns a aquesta instància europea amb seu a Luxemburg, la defensa de Junqueras exigeix que es declare "nul" el rebuig de Sassoli a la petició d'intervenció urgent de l'Eurocambra per garantir la seua immunitat al·legant que "no estava en condicions" d'actuar d'acord amb el reglament. La defensa del líder d'ERC creu que la decisió del president del Parlament Europeu no estava "motivada" ni tenia "assessorament jurídic".

El líder d'ERC té un altre cas pendent davant els tribunals de la UE per la seua immunitat. El Tribunal de Justícia de la UE encara ha de respondre a una pregunta prejudicial del Tribunal Suprem sobre l'abast d'aquesta protecció als eurodiputats, en relació amb la situació de Junqueras.

next