La Junta Electoral amplia el termini per a registrar coalicions

Els partits podran formalitzar les aliances per al 10N fins dilluns a les 14.00h i no només fins diumenge com estava previst
26 setembre 2019 12:58h
La Junta Electoral Central dona més marge als partits polítics perquè armen les seues aliances de cara al 10N. / EFE

VALÈNCIA. La Junta Electoral Central dona més marge als partits polítics perquè armen les seues aliances de cara al 10N. Així, si bé el termini per a comunicar la constitució o manteniment de coalicions electorals acabava aquest diumenge, 29 de setembre, la Junta Electoral ha decidit ampliar-lo fins a l'endemà, 30 de setembre, a les 14.00h. 

"D'aquesta manera es permet que les formacions polítiques disposen del matí de dilluns 30 per a presentar els seus escrits tant de representants com de coalicions electorals, sense que per això es veja afectada l'activitat posterior de les Juntes Electorals ni la resta de terminis legals", recull l'acord de la JEC d'aquest dimecres [acord 569/2019] –i publicat aquest dilluns al BOE–. 

A més, la JEC també ha acceptat la sol·licitud d'algunes corporacions locals per a avançar la data prevista per a realitzar el sorteig de membres de les meses electorals. Segons la LOREG, en aquesta ocasió caldria fer-ho els dies 19 i 23 d'octubre, però els ajuntaments consideren que no hi hauria prou temps per a tramitar les notificacions i resoldre les excuses abans de les eleccions, ja que s'ha acurtat en una setmana el període electoral en tractar-se d'una repetició. Per això, la JEC habilita els ajuntaments a realitzar el sorteig a partir del dia 15.

next