La Junta Electoral desestima les peticions del PP, Ciutadans i Vox de cessar ara Torra com a diputat

La JEP de Barcelona descarta inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya abans que la condemna per inhabilitació siga ferma
24 desembre 2019 11:51h
En cas que la Junta haguera acceptat les peticions del PP, Ciutadans i Vox, Torra s'hauria vist obligat a deixar la Presidència de la Generalitat de Catalunya. / MARIONA PUIG, ACN

BARCELONA (ACN). La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha desestimat les peticions del PP, Ciutadans i Vox de cessar ara el president de la Generalitat de Catañunya, Quim Torra, com a diputat del Parlament. L'acord de la JEP descarta inhabilitar el cap del govern català abans que la seua condemna siga ferma, tal com consta en la resolució que s'ha fet pública aquest dimarts al matí. La JEP ho ha desestimat amb un vot particular. 

En cas que la Junta haguera acceptat les peticions del PP, Ciutadans i Vox, Torra s'hauria vist obligat a deixar la Presidència de la Generalitat de Catalunya. La sentència del TSJC –que va condemnar Torra a un any i mig d'inhabilitació pel cas dels llaços grocs– no és d'execució immediata perquè no és ferma.

Torra va sol·licitar aquest dilluns a la JEP de Barcelona que no admetera a tràmit o, subsidiàriament, desestimara les peticions d'inhabilitar-lo immediatament després de la condemna del TSJC. El president va al·legar que encara no hi ha sentència ferma i que la JEP no és competent per a apartar-lo com a diputat ni president, sinó que cal esperar la sentència del Suprem, l'execució de la sentència per part del TSJC i el mateix Parlament. JxCat també va presentar unes al·legacions en la mateixa línia.

El PP, Ciutadans i Vox es van remetre a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per a argumentar que són "inelegibles" els condemnats amb sentència per delictes contra l'administració pública, inclòs el de desobediència.

next