La Junta Electoral dona com a vàlids els vots que vagen acompanyats de la papereta del PP de Castelló del 2016

Els populars i el PSPV van alertar que s'havien enviat sobres amb paperetes antigues als votants per correu
26 abril 2019 11:27h
Els socialistes presentaran un escrit davant la Fiscalia perquè es puga determinar per quina raó a la subdelegació de Castelló van quedar emmagatzemats durant 3 anys sobres sobrants dels comicis del 2016 amb una papereta del PP a l'interior. / EFE

VALÈNCIA. La Junta Electoral Central (JEC) ha admés la sol·licitud del PSPV-PSOE de la demarcació de Castelló després de detectar que els electors que havien sol·licitat el vot per correu havien rebut un sobre blanc per al Congrés dels Diputats en l'interior del qual es trobava una papereta de la candidatura del Partit Popular corresponent a les Eleccions Generals del 2016.

Així, segons informen els socialistes, la JEC ha adoptat un acord que diu que "a la vista que l'error no és imputable a l'elector, les meses electorals hauran de reputar com a vàlid el vot emés en un sobre en el qual figure una papereta corresponent a les eleccions en curs (generals de 2019) encara que vaja acompanyada d'una papereta corresponent a les eleccions de 2016". "Així mateix, es reputarà nul el vot emés en un sobre en el qual únicament figure una papereta del 2016, atés que existeixen dubtes raonables sobre l'exacta voluntat de l'elector", afegeix.

Aquest acord serà traslladat a la Junta Provincial de Castelló i aquesta ho traslladarà a les Juntes Electorals de Zona, a fi que, al seu torn, "ho coneguen les meses electorals que puguen resultar afectades".

El PSPV mostra "la seua satisfacció" per la decisió adoptada per la JEC, "perquè amb ella queda salvaguardada la lliure decisió dels electors de la província de Castelló que han fet ús del dret al vot per correu".

No obstant això, els socialistes anuncien la seua decisió de presentar un escrit davant la Fiscalia perquè s'esclarisquen els fets ocorreguts i es puga determinar per quina raó a la subdelegació de Castelló van quedar emmagatzemats durant 3 anys sobres sobrants dels comicis del 2016 amb una papereta del PP a l'interior.

Per la seua banda, el Partit Popular de la demarcació de Castelló (PPCS) va posar en coneixement de la Junta Electoral de Zona aquests fets i va denunciar davant la Policia Nacional un presumpte "frau" de les paperetes errònies en el vot per correu. A més, aquest divendres ha anunciat que recorrerà contra el pucherazo que considera que ha comés el PSOE amb una "trama de paperetes falses".

La secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, ha qualificat d'"autèntic escàndol" que Subdelegació i Correus "hagen enviat als veïns de Castelló paperetes falses només del Partit Popular i que ara damunt donaran com a nul·les perquè eren del 2016". El PPCS ho ha denunciat a la Policia Nacional i ha assegurat que reclamaran "en totes les taules".

"Demanarem que es conserven totes les paperetes, coste el que coste, perquè si tota la ruta depén del PSOE i al final és el PSOE qui guanya, lògicament, ens hauran de donar la raó", ha indicat. Vicente-Ruiz, a més, ha parlat de "paranys de l'esquerra".

"Si fem cas a les enquestes, eixes paperetes poden ser les que determinen qui guanya a la província de Castelló i no ens sorprén, perquè el PSOE sempre ho ha utilitzat tot per a governar", ha manifestat, per a afegir que "es dona la circumstància que l'actual president de Correus és Juan Manuel Serrano, excap de Gabinet de Pedro Sánchez i qui va augurar que si amb 200.000 euros he aconseguit portar Pedro a la Moncloa, imagina't ací". Al seu parer, "és una trama moguda per l'aparell socialista i és el Partit Popular el gran perjudicat en aquesta història".

next