El jutge processarà l'excúpula del Banc de València per falsedat comptable

L'entitat va ser intervinguda pel Banc d'Espanya a finals de novembre de 2011, en detectar un forat de capital d'uns 600 milions
3 desembre 2019 12:41h
A més d'Olivas i Parra, el jutge creu que altres tretze directius són responsables d'elaborar comptes falsos. / EFE

MADRID (EFE). El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz considera que hi ha indicis suficients per a jutjar els exresponsables del Banc de València, entre els quals es troben l'expresident José Luis Olivas i l'exconseller delegat Domingo Parra, per presumpta falsedat comptable.

Segons han confirmat a EFE fonts jurídiques, el magistrat ha donat per conclosa la seua investigació i ha emés un acte de transformació abreujada, la qual cosa en la pràctica implica la seua intenció de processar l'excúpula de l'entitat.

Banc de València va ser intervingut pel Banc d'Espanya a finals de novembre de 2011, en detectar un forat de capital d'uns 600 milions que va ser esmenat amb una aportació de 1.000 milions del FROB, abans de ser adjudicada en subhasta a CaixaBank.

A més d'Olivas i Parra, el jutge creu que altres tretze directius són responsables d'elaborar comptes falsos almenys en els exercicis 2008 i 2009, i inclou en la seua investigació l'auditor de Deloitte Miguel Monferrer.

Olivas està a l'espera de la sentència del cas Bankia, en el qual la Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a ell cinc anys de presó per presumpta falsedat en els comptes de 2010, delicte al qual suma el d'estafa als inversors.

Pel que respecta a Domingo Parra, està a punt de concloure el judici per una operació creditícia de l'entitat valenciana, plenari durant el qual l'exconseller delegat es va declarar culpable dels fets que se li imputaven i va realitzar un ingrés de 100.000 euros en el compte del FROB. Per això, el ministeri públic va rebaixar de quatre a un any i mig la seua petició de condemna.

next