JxCat i ERC, convençuts que la Diada de Catalunya serà un èxit tot i la davallada del nombre d'inscrits

Els partits independentistes fan una crida a la participació "malgrat la repressió" i per a reclamar la llibertat dels líders polítics presos
24 agost 2019 16:34h
El nombre d'inscrits per a participar en la diada catalana és un 25% inferior al de l'any passat. / ACN

BARCELONA. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat que la davallada d'inscrits a la manifestació de la Diada 2019 –un 25% menys segons dades de l'ANC– pot ser "un toc d'atenció" però s'ha mostrat convençuda de l'èxit de la convocatòria un any més. "Queden 15 dies per poder canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns cap a sentiments d'il·lusió, de tornar a sortir al carrer per dir que hi som, malgrat la repressió", ha reflexionat en veu alta Vilalta als micròfons de Rac1. 

"Nosaltres serem a la manifestació i també anirem davant de les presons per reivindicar aquesta injustícia de presó política que vivim al nostre país", ha puntualitzat la portaveu d'ERC. "Fem una crida perquè hi hagi moltíssima gent a l'11-S i no se n'alegrin aquells que voldrien que no fos un èxit", ha insistit Vilalta.

Per part seua, el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha fet una crida a la calma i s'ha mostrat convençut de l'èxit de la Diada. "Hi serem tots perquè és una necessitat de país", ha afirmat Pujol als micròfons del Via Lliure de Rac1. "Seguim patint una repressió duríssima, seguim tenint presos polítics, i per això cal que hi siguem tots i tornem a mostrar unes imatges espectaculars de civisme i lluita col·lectiva", ha recalcat el portaveu adjunt de JxCat, que també veu possible una estratègia d'unitat clara en l'independentisme: "El calendari que afrontem aquest setembre i octubre ens obliga a teixir una estratègia d'unitat entre tots els actors", ha avisat Pujol. "Malgrat els entrebancs, sempre hem estat capaços de trobar el nexe d'unió i aquesta vegada no serà una excepció", ha conclòs.

Sobre l'estratègia unitària dels partits independentistes, la portaveu republicana s'ha mostrat més críptica. "S'ha de seguir treballant i intensificar les reunions entre tots els actors de l'independentisme. Cal poder transmetre ben aviat avenços en aquest sentit, encara que siguin petits punts d'acord. Són els deures que estem fent", ha manifestat Vilalta, que ha recordat que "quan hem estat capaços de posar-nos d'acord –no només els partits polítics sinó també les entitats– és quan més forts hem estat i més hem avançat". "Ens cal poder forjar aquesta estratègia unitària, sabent que hem de poder fer compatibles les nostres diferències. En lloc de retrets, cal focalitzar que l'adversari és comú", ha finalitzat la portaveu d'ERC.

next