La victòria del PSOE, seguit pel PP i Vox, el resultat electoral més repetit als grans municipis valencians

A les localitats de tamany mitjà, el partit d'ultradreta oscil·la, junt amb Unides Podem, entre la segona i la tercera força més votada
11 novembre 2019 12:52h

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). Els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge deixen en els grans municipis valencians un panorama pràcticament uniforme, amb el PSOE com a vencedor, seguit pel PP i amb Vox com a tercera força en gran part de les localitats.

En línia amb els resultats autonòmics –PSOE, 10; PP, 8; Vox, 7; Unides Podem, 4; Ciutadans, 2, i Més Compromís, 1–, les grans ciutats valencianes no presenten grans sorpreses en el marcador electoral, excepte algunes excepcions en què Unides Podemos aconsegueix el segon lloc i unes altres en les quals Vox se situa com a segona força política.

A València capital, amb Joan Ribó (Compromís) com a alcalde, s'imposa el PSOE, que malgrat perdre vots aconsegueix un poc més de 1.000 sufragis que el PP, a l'alça i segon classificat. Ciutadans, que va aconseguir la plata a l'abril, passa a ser sisena força, mentre que Vox es dispara fins al tercer lloc, passant per davant d'Unides Podem i de Més Compromís.

A Alacant, on governa el popular Luis Barcala junt amb Ciutadans, també guanya el PSOE, amb 4.000 vots més que el PP, que se situa segon. Vox aconsegueix la tercera posició i Unides Podem, la quarta. Ciutadans, que el 28A va ser la segona força, cau fins al cinqué lloc, per damunt de Més Compromís.

A Castelló, amb Amparo Marco (PSPV) com a primera edil, es repeteix la tendència de les capitals: el PSOE es manté com a primera força i el PP recupera la segona posició mentre que Vox s'alça al tercer lloc i Unides Podemos resisteix en el quart lloc. Pel que fa a Ciutadans, cau fins a la cinquena plaça, per davant de Més Compromís.

A més, en altres grans urbs com Elx també guanya el PSOE, seguit per PP i Vox, amb una gran caiguda de Ciutadans al cinqué lloc, la mateixa tendència que a Torrevella. A Oriola, no obstant això, el PP manté el primer lloc que ja va aconseguir el 28A, encara que perd suports. Pel que fa a Vox, puja fins al segon lloc i el PSOE queda tercer mentre Ciutadans cau de la tercera a la quarta posició.

A Torrent torna a guanyar el PSOE, seguit de PP i Vox; igual que a Gandia, Paterna o Benidorm. Sagunt trenca aquesta tendència general amb la victòria socialista, Unides Podem en segon lloc i PP i Vox en tercera i quarta posició, respectivament.

A Alcoi s'imposa el PSOE, seguit de PP i Unides Podemos, per davant de Vox, mentre que a Vila-real i a Alzira, els ciutadans van optar majoritàriament per PSOE, PP i Vox i, a Requena, la formació de Santiago Abascal aconsegueix fer-se amb el segon lloc, només superat pel PSOE.

L'equació en altres localitats com Vinaròs, Xàtiva o Ontinyent es va buidar amb el següent resultat: el PSOE va ser la força més votada, seguit de PP, Unides Podem i Vox. Mentrestant, a Sueca, localitat natal del candidat de Més Compromís, Joan Baldoví, de la qual precisament va ser alcalde, va guanyar el PSOE, seguit per Més Compromís, PP, Unides Podem i Vox.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next