Les Corts aproven un calendari parlamentari que s'allargarà fins al 20 de desembre

La Junta de Síndics aprova que la diputació permanent es reunisca per a explicar les comissions bilaterals convocades pel govern espanyol pels desajusts en els comptes
9 juliol 2019 14:23h
El dia 11 de setembre es reprendrà l'activitat parlamentària. / CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. La Junta de Síndics de les Corts ha aprovat el calendari parlamentari per al període de setembre a desembre. D'aquesta manera, han quedat fixades les sessions de debat per a la resta de l'any, que es reprendran després de les vacances d'estiu.

Així, per als dies 11 i 12 de setembre estan previstes compareixences dels consellers del govern, que es repetiran els dies 18 i 19; per la seua banda, el 25 i el 26 se celebrarà el primer ple ordinari de la legislatura. La resta de dies estaran ocupats per diferents comissions parlamentaries. Quant al mes d'octubre, aquestes comissions s'estendran de l'1 al 8, i els dies 16 i 17, a més dels 23 i 24, hi haurà ple ordinari. 

Al novembre es començarà a treballar en els pressuposts per al 2020, per la qual cosa compareixeran, del dia 4 al 6, els consellers en la comissió d'Hisenda per tal d'explicar la seua proposta. De l'11 al 14 es continuaran reunint les diferents comissions i el dia 15 es debatran en el ple dels pressupostos; el 16 es farà en el de la Llei d'Acompanyament dels mateixos. Per la seua banda, els dies 27 i 28 tindrà lloc un ple ordinari i la resta de dies corresponen a comissions parlamentàries. 

Finalment, el 5 de desembre es debatrà en la comissió d'Hisenda la Llei d'Acompanyament, i l'11, 12 i 13 es farà el mateix amb la proposta final de pressupostos. Els dies 18, 19 i 20 es debatran totes dues propostes per a la seua aprovació final. 

Comissions bilaterals convocades pel govern espanyol

D'altra banda, els sis grups parlamentaris han aprovat per unanimitat que la diputació permanent es reunisca perquè el Consell explique les comissions bilaterals obertes pel govern espanyol amb la Generalitat en què l'Estat reclama 1.500 milions d'euros i esclarir alguns conceptes de la Llei de Pressuposts. El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha afirmat que és un tema "d'actualitat i màxima urgència" que és necessari explicar. 

next