La liberalització de l'AP-7 suposarà un estalvi anual de 300 milions d'euros per als usuaris

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, celebra la fi dels peatges com una "fita històrica"
31 desembre 2019 16:51h
 El ministre de Foment ha visitat l'àrea de peatge de Sagunt. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La liberalització de 374 quilòmetres de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant suposarà que, a partir de gener, circular per la xarxa de carreteres valencianes de l'Estat serà un 93% més barat i suposarà un estalvi anual de 300 milions d'euros per als usuaris. 

A partir d'aquest dimecres s'anirà realitzant de manera progressiva el desmantellament de les instal·lacions dels peatges, segons el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha visitat l'àrea de peatge de Sagunt amb motiu de la gratuïtat de l'AP-7 des de l'1 de gener. Ábalos ha estat acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig i del conseller de Política Territorial, Arcadi España.

Ábalos ha destacat que és "una fita històrica" i marca el futur de les infraestructures. El ministre de Foment ha recalcat que ara s'haurà d'estudiar juntament amb la Generalitat l'obertura de les connexions necessàries per a millorar i ampliar els enllaços actuals entre la via d'alta capacitat i els municipis.

Amb la conservació de l'AP-7 per part de l'Estat, el pressupost per a aquest servei en el tram valencià augmentarà un 38% i la inversió s'acostarà als 21 milions d'euros –30 milions si s'inclou la província de Tarragona–, segons el ministre.

El ministre ha assegurat que s'ha recuperat a 177 treballadors de l'empresa concessionària Abertis per a la conservació de l'autopista una vegada liberalitzada, dels 272 que tenia la companyia vinculats a aquestes tasques. Mentre es trau aquest nou concurs, les empreses adjudicatàries del contracte d'emergència s'encarregaran de la conservació, senyalística i desmuntatge de peatges.

Addicionalment, s'ha licitat també la conservació i explotació de les 9 àrees de servei existents entre Tarragona i Alacant en l'AP-7 a través d'un contracte de concessió de serveis dividit en 9 lots.

Segons el ministre, la liberalització de l'AP-7 donarà com a resultat la quasi total eliminació dels peatges d'un territori que fins hui era la tercera en nombre de quilòmetres de carreteres de pagament.

next