Manises exigeix una passarel·la d'accés a l'aeroport després d'un atropellament mortal aquest dissabte

L'alcalde, Jesús Borràs, recorda que es tracta d'una reivindicació de fa anys, perquè és "un problema que existeix a la ciutat des que es va instal·lar l'aeroport de València al terme municipal de Manises"
8 desembre 2019 14:24h
En un comunicat, l'alcalde de Manises, Jesús Borràs, ha assegurat que, com que no existeix un accés per als vianants, "cada dia centenars de persones es juguen la vida". També ha recordat que fa anys que tenen aquesta reivindicació. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EFE). L'Ajuntament de Manises ha exigit la "immediata construcció" d'una passarel·la d'accés per als vianants a l'aeroport després de l'atropellament mortal ocorregut la passada nit de dissabte quan un home travessava la carretera nacional N-220.

En un comunicat, l'alcalde de Manises, Jesús Borràs, ha assegurat que, com que no existeix un accés per als vianants, "cada dia centenars de persones es juguen la vida". També ha recordat que fa anys que tenen aquesta reivindicació.

Borràs ha assenyalat que lamenten "profundament" l'atropellament ocorregut la passada nit i exigeixen de nou al Ministeri de Foment "que pose solució a aquest problema que existeix a la ciutat des que es va instal·lar l'aeroport de València al terme municipal de Manises".

"És inadmissible que el Ministeri de Foment no complisca amb la seua responsabilitat; quantes víctimes fan falta perquè el Ministeri actue?", s'ha preguntat l'alcalde de Manises.

El primer edil ha reiterat que "es tracta d'una reivindicació històrica de Manises que està costant la vida a persones", i ha afegit: "És necessari que no es demore més la construcció d'un accés segur a l'aeroport de València". L'alcalde de Manises convocarà dilluns una reunió urgent amb els portaveus dels diferents grups polítics per a valorar les mesures a prendre.

Segons ha explicat, durant l'estiu del 2018 un pare i una filla van ser atropellats en el mateix punt, amb la mort de l'home, i després de l'incident es van mantindre diverses reunions amb la subdelegació i la delegació del govern espanyol amb la finalitat de posar solució a aquest "punt negre". 

Al setembre del 2018, el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, "es comprometia a construir la passarel·la per als vianants", assenyala l'alcalde. No obstant això, afegeix, "a l'abril del 2019 la premsa comunicava que la construcció de la passarel·la estava lligada al projecte de desdoblament de l'N-220". "Hauria de tractar-se de dos projectes diferents, ja que l'accés per als vianants és una necessitat de primer ordre per a evitar pèrdues humanes", ha afegit l'alcalde de Manises.

L'Ajuntament de Manises, en la sessió plenària d'aquest octubre, va aprovar una moció que sol·licitava al Ministeri de Foment la paralització del projecte de desdoblament de l'N-220, i apel·lava al fet que realitzara la construcció immediata de la passarel·la promesa per la delegació de govern espanyol.

"Des de l'Ajuntament de Manises demanem responsabilitats i continuarem exigint fermament a les administracions competents la passarel·la per als vianants d'accés a l'Aeroport de Manises", ha assegurat Borràs.

next