El mercat de Sant Pere Nolasc es reinventarà amb 12 parades i tota una planta diàfana per a ús veïnal 

El regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha informat aquest dilluns del projecte de rehabilitació del mercat, que pretén esdevindre "un punt de trobada per a la gent del barri"
2 desembre 2019 12:25h
L'Ajuntament destinarà vora 700.000 euros a la rehabilitació d'aquest mercat construït a inicis del segle XX i víctima de la degradació amb el pas dels anys. / CEDIDA PER L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Venen nous temps per al mercat de Sant Pere Nolasc, al barri de Morvedre de València. Aquest dilluns, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat als mitjans el projecte bàsic per a la rehabilitació d'aquest espai. Es tracta d'un projecte "que manté l'estructura del mercat, però que també li dona un altre ús, amb un espai per als veïns", segons ha explicat el regidor.

Així doncs, es pretén crear "un espai de relació, un punt de trobada en l'àmbit del barri". Per això, la planta superior serà totalment diàfana, a excepció d'un xicotet magatzem, perquè el veïnat puga organitzar cinefòrums, reunions, presentacions de llibres... 

Pel que fa a la planta baixa, estarà reservada als llocs de venda. Cinc d'aquests seran per a venda tradicional; quatre, per a venda no sedentària –de la Tira de Comptar–, i tres, 'promocionals' –per exemple, de torrons quan arriba la campanya de Nadal–. 

L'Ajuntament destinarà vora 700.000 euros a la rehabilitació d'aquest mercat construït a inicis del segle XX i víctima de la degradació amb el pas dels anys. Actualment, de fet, només hi queda una parada, la de Fina Puchades, la 'supervivent' de Sant Pere Nolasc. 

Pel que fa als terminis d'execució, encara no estan clars. No obstant això, Galiana sí que ha confirmat que l'any 2020 ja eixirà el projecte a licitació. Aquesta rehabilitació se suma a la del mercat municipal del Grau, on van començar les obres al febrer. 

No serà només Sant Pere Nolasc qui viurà una renovació, sinó que el seu entorn també serà rehabilitat, segons va decidir la ciutadania en els pressuposts participatius per al 2019.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next