Mor l'expresident del Partit Nacionalista Basc Xabier Arzalluz

L'exdirigent i històric militant ha mort als 86 anys
28 febrer 2019 16:37h
El seu partit ha donat a conéixer la notícia per Twitter, recordant Arzalluz com un "'jeltzale' i abertzale exemplar". / EAJ-PNV

VALÈNCIA. L'històric militant i expresident del Partit Nacionalista Basc des dels anys huitanta fins al 2004, Xabier Arzalluz, ha mort aquest dijous amb 86 anys, segons ha informat aquesta formació política a primera hora de la vesprada en Twitter.

Arzalluz era llicenciat en Dret i Filosofia i Lletres i estava especialitzat en dret polític. Va ser líder del partit entre el 1980 i el 2004. Arzalluz va ingressar al PNB el 1968 i va ser diputat a Corts del 1977 al 1979. També va formar part de l'òrgan regional del partit a Biscaia (Bizkai Buru Batzar) i de la direcció executiva nacional (Euskadi BuruBatzar).

Arzalluz va deixar la presidència del PNB al gener del 2004, després de 25 anys en el càrrec, arran de l'elecció de Josu Jon Imaz com a successor polític per l'assemblea general del partit.

Durant les consultes per al relleu, s'havia inclinat de manera indirecta per l'altre aspirant, Joseba Egibar. El 2005 va publicar el llibre de memòries Así fue.

next