Mor José Enrique Garrigós, expresident de la Cambra de Comerç i del Consell Regulador del Torró

El torroner va ocupar la presidència de diversos organismes estatals i internacionals de defensa de les denominacions d'origen
12 agost 2019 11:15h
L'empresari torroner va rebre el 2017 la medalla d'or i brillants de la Cambra de Comerç. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. José Enrique Garrigós, expresident de la Cambra de Comerç (2009-2016) i president del Consell Regulador del Torró de Xixona i Alacant, ha mort als 71 anys a Xixona, la seua ciutat natal.

L'empresari torroner va rebre el 2017 la medalla d'or i brillants de la Cambra de Comerç, màxima distinció que atorga la institució. La capella ardent s'obri a partir de les 12 hores d'aquest dilluns en el tanatori de Sant Joan.

Garrigós, que va ser diplomat en Màrqueting i Direcció Comercial i Empresarials, a més de Direcció Financera i Control Econòmic d'Empreses i Alta Direcció Empresarial, va ocupar la presidència de diversos organismes estatals i internacionals de defensa de les denominacions d'origen.

Entre aquestes organitzacions està l'Associació de Denominacions d'Origen d'Espanya, Europa de Origen i l'Associació de Denominacions Origen Internacionals. També va ser vicepresident de l'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç (AICO).

José Enrique Garrigós va ocupar diferents càrrecs en la institució cameral des del 1997. Va accedir a la presidència en funcions el 2009, després de la renúncia d'Antonio Fernández Valenzuela.

El 2010, després de guanyar les eleccions, va ser elegit president el 24 de maig. Sis anys més tard, al juny del 2016, va deixar el càrrec per motius personals. L'empresari també va exercir com a vicepresident de l'Autoritat Portuària d'Alacant.

L'Ajuntament de Xixona ha decretat dos dies de dol oficial per la defunció de José Enrique Garrigós. L'alcaldessa de la localitat, Isabel López Galera, ha decretat dimarts i dimecres, 13 i 14 d'agost, com a dies de dol oficial en la localitat. En un comunicat, ha anunciat que les banderes dels edificis públics de Xixona onejaran a mitja asta durant les pròximes dues jornades.

next